Για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της, μίλησε στον στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3 FM», το πρωί της Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως πρόκειται για μια επίκαιρη προεδρία που θα αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα την εποχή του κορωνοϊού.

«Η συζήτηση άλλαξε με τον κοροναϊό, θα γίνει μία συζήτηση πιο δικαιωματική, στον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, με τα οποία ασχολούμαστε στο Συμβούλιο της Ευρώπη», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα, σημείωσε πως «στις προτεραιότητες της προεδρίας βρίσκονται τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων».

«Στην ατζέντα θα βρεθούν ζητήματα που έχουν σχέση με τους νέους, όπως η διαδικτυακή εκπαίδευση, τα fake news και πως επηρεάζουν τη δημοκρατική μας λειτουργία, θέματα που έχουν να κάνουν με το δικαίωμα των νέων να απολαμβάνουν τα προϊόντα πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς αυτά να επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή. Κι άλλα ζητήματα, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, το θέμα του trafficking, της παιδικής και ενδοοικογενειακής βίας», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προσεχή Παρασκευή 15/05 και θα την ασκεί για έξι μήνες, έως τις 18/11.