Σε όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που διερευνά την πολιτεία του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

«Είναι ή όχι προς διερεύνηση η καταγγελία για απόπειρα εκβίασης εις βάρος των Σάμπυ Μιωνή και Σταύρο Παπασταύρου; Θα πρέπει να σιωπήσουμε στα ιλιγγιώδη ποσά που ακούστηκαν εντός της διαδικασίας; Ακούσαμε να ζητούνται χρήματα. Να ακουστούν ή όχι οι αλήθειες; Να τα μάθουμε βρε παιδί μου. Να δούμε τα λεφτά» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι δόκιμο, είναι ηθικό να συζητιούνται ποσά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου; Ακούσαμε για χρήματα, λεφτά, να μιλάει για λεφτά ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Ο βουλευτής αναρωτήθηκε αν είναι ο ρόλος ενός υπουργού αρμόδιου για τη Διαφθορά, να μιλάει για λεφτά επιχειρηματιών.

«Είναι ο ρόλος του αυτός; Τι είναι αυτό; Αυτή την Αριστερά είχατε τάξει προεκλογικά το 2015; Νταραβέρια και συζητήσεις για όφελος επιχειρηματιών ή ενδεχομένως - για να σεβαστούμε και το τεκμήριο της αθωότητας του κ. Παπαγγελόπουλου - για να λήξει μια ιδιωτική υπόθεση; Τι είστε τελικά; Υπουργοί του κάθε επιχειρηματία; Εσείς της Αριστεράς; Που θα φέρνατε το νέο; Εμείς είμαστε το παλιό, να μας κατατροπώσετε. Εσείς είστε το νέο. Ξέρετε δεν τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Είναι ενδιαφέροντα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Παρατήρησε δε, ότι «σήμερα ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πράγματα για τον κ. Παππά» και πως ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρέπει να προσέλθει εκ νέου στην ειδική επιτροπή, διότι χρειάζονται διευκρινίσεις.​