Καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται ο κύκλος άρσης των περιοριστικών μέτρων, οι προβληματισμοί και η ανησυχία των πολιτών για την επόμενη μέρα διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα των κομμάτων και επηρεάζουν τον προγραμματισμό και τις κινήσεις τους.

H δεύτερη φάση της πανδημίας βρίσκει τα στελέχη της Πειραιώς επί ποδός. Οι γραμματείες του κόμματος συνεχίζοντας την καμπάνια «Μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της πανδημίας» διοργανώνουν τηλεδιασκέψεις με επιμελητήρια, επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς φορείς και κλαδικούς συνδέσμους. Αντίστοιχες διαδικτυακές συζητήσεις για τοπικά ζητήματα διεξάγονται και σε περιφερειακό επίπεδο, με πρωτοβουλία των διαφόρων οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα. Στις περισσότερες τηλεδιασκέψεις μάλιστα συμμετέχουν και στελέχη της κυβέρνησης.

Συγχρόνως, οι επικεφαλής της ΝΔ φαίνεται πως επιδιώκουν η οργανωμένη βάση του κόμματος να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών.

34τ5ρυ

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου απέστειλε πριν από δύο μέρες επιστολή σε όλα τα μέλη του κόμματος καλώντας τους να καταθέσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΝΔ (https://nd.gr/sxediazoumetinepomenimera) τις απόψεις τους σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί αλλά και να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των μελών του κόμματος στο κάλεσμα του Γραμματέα. Περισσότερα από 320 μέλη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη καταθέσει τις απόψεις τους. Το 66% μάλιστα των καταχωρίσεων είναι προτάσεις και ακολουθούν ερωτήσεις και επισημάνσεις σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας. Χαρακτηριστικά, μία στις τρεις εγγραφές σχετίζεται με τις επιχειρήσεις, ενώ πολλές αναφορές έχουν γίνει σε θέματα που δεν άπτονται της οικονομικής ζωής αλλά σχετίζονται με άλλες πτυχές της ατομικής και κοινωνικής ευημερίας, όπως είναι η υγεία και η παιδεία