Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Νέα τροπή παίρνει η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που φέρνει σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση εκτός από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, και τον Νίκο Παππά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρέδωσε ο επιχειρηματίας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής με τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είχε με τον τότε κορυφαίο υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα το 2016, δείχνουν τις παραδικαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε αντιδράσεις.

Η δήλωση του κ. Πέτσα που ζητά τη διαγραφή του Νίκου Παππά είναι η ακόλουθη:

«Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».


Η κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφου συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά, στην οποία ο πρώην υπουργός Επικρατείας φέρεται να του είχε πει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «έχει ατζέντα» και ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά», αποτελεί κατά τη Νέα Δημοκρατία απόδειξη της ύπαρξης «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ» και μάλιστα με ευθύνη και γνώση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικά στελέχη απέρριπταν εξάλλου τους ισχυρισμούς Παππά ότι πρόκειται για «κατασκευασμένες συνομιλίες». Επικαλούνταν δε ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά ενώπιον της, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο κ. Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας.

Σημείωναν μάλιστα ότι οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο και εξέφραζαν την άποψη ότι συνεπώς προκύπτει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη.