Σεισμός μεγατόνων ήρθε να... χτυπήσει την Κουμουνδούρου φέρνοντας στο φως το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης του Αλέξης Τσίπρα.

Οι «βόμβες» ξεκίνησαν μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχετικά με την παρακρατική μηχανή που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου, και παράλληλα με το παραδικαστικό κύκλωμα και συνεχίστηκε με το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Σάμπυ Μιωνή και Νίκου Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή και που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρώην υπουργό, στενό συνεργάτη και καρδιακό φίλο του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» ενώ το Σάββατο η εφημερίδα Παραπολιτικά κυκλοφόρησε με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με αποκλειστικά ντοκουμέντα για τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του, Έλενα Τζούλη οι οποίοι μεταξύ άλλων ούτε λίγο, ούτε πολύ έδωσαν εντολή σε Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να συλλάβουν τους δύο δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο μέσα στα γραφεία της εφημερίδας και να παρακολουθούν τον πρώτο.

Παρεμβάσεις πρώην υπουργών και συζύγων, που δίνουν εντολές και κατευθύνσεις για την σύλληψη δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις, εντολές σύλληψης, συνομιλίες και πάρε-δώσε με ανθρώπους της νύχτας έρχονται στο προσκήνιο και βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις οποίες κατέγραψε η ΕΥΠ στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς, που δείχνουν ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε μπει στο στόχαστρο, αλλά και ότι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ισοπεδώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αποδείχθηκε μέσα από τις σελίδες της δικογραφίας και τις νόμιμες απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ, το «σκηνικό» που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ταινία κατασκοπείας, όπου άγριες συμμορίες, λειτουργούν εγκληματικά και εμφανίζονται υπεράνω του νόμου.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ξεσκεπάζουν τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην Δικαιοσύνη και στην αστυνομία, για την σύλληψη δημοσιογράφων με «παραπεμπτικά» άρπα-κόλα, όπως αναφέρει σχετικός διάλογος της δικογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαριστική βολή ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς: Αποκαλύψεις παρακρατικού κυκλώματος και η πληγή Παπαδημούλη

Σεισμό πολλών ρίχτερ έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά, η οποία έφερε στο φως συγκλονιστικά ντοκουμέντα σχετικά με δυσώδες παρακράτος που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου,, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής, από τη συνομιλία του με τον -τότε υπουργό Επικρατείας- Νίκο Παππά και η οποία έλαβε χώρα το 2016.

Στον εισαγγελέα με πρόταση ΝΔ το ηχητικό που κατέθεσε ο Μιωνής

Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πρότεινε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή του Κινήματος Αλλαγής στην προανακριτική αποδίδει στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Γεραπετρίτης : Θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του παρακράτους που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Προφανώς θα υπάρξει διερεύνηση και σε πολιτικό επίπεδο καθώς αφορά παράκεντρα εξουσίας και έρχεται πολύ κοντά στον πυρήνα της διακυβέρνησης και ενέχει πολιτικά στοιχεία» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχετικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και εμπλοκή αξιωματικών της ΕΛΑΣ που έπαιρναν εντολές από το ζεύγος Καμμένου για να συλλάβουν δημοσιογράφους.

«Η εισαγγελία θα πρέπει να προχωρήσει την έρευνα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με ζητήματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο θα πρέπει να εξαντλείται στην έρευνα του μέχρι το τελευταίο στοιχείο» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.

Ερωτηθείς για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως «το δικαίωμα για κάτι τέτοιο ανήκει και στην αντιπολίτευση και εάν το επιθυμεί μπορεί η ίδια να ζητήσει την διερεύνηση των ζητημάτων αυτών».

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει «πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης» σημειώνοντας πως «ότι άπτεται της δημόσιας τάξης θα διερευνηθεί».

Ο κ. Γερπαετρίτης τόνισε την ανάγκη αυτοκάθαρσης σημειώνοντας ότι «εάν αποδειχτεί ότι υπάρχει στίγμα η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα».

Ερώτηση από το ΚΙΝΑΛ

Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην εξιχνίαση του κυκλώματος ανομίας και διαφθοράς που δρούσε παρακρατικά και στην πλήρη απόδοση ευθυνών για όλους τους εμπλεκόμενους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Γεωργιάδης: Εικόνα υποκόσμου αυτή που αναδύεται από τους διαλόγους - Η υπόθεση θα έχει δικαστική εξέλιξη

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά είναι σοκαριστικές, η υπόθεση θα έχει και δικαστική εξέλιξη» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρης Τάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Άμυνας δηλαδή τον Πάνο Καμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η εικόνα που αναδύεται από τους διαλόγους είναι εικόνα υποκόσμου» ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι «στην υπόθεση θα εμπλακεί και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

Λοβέρδος: Θα υπάρξει πανευρωπαϊκή αντίδραση μετά τις αποκαλύψεις - Θα ελεγχθούν όλες οι κινήσεις τους

O  κ. Λοβέρδος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 έκανε λόγο για ένα σύστημα παρέμβασης στο χώρο της αστυνομίας λέγοντας ότι ένα κοινωνικό παρακράτος συνεργαζόταν με ένα πολιτικό παρακράτος και εκτίμησε πως θα υπάρξει πανευρωπαϊκή αντίδραση μετά τις αποκαλύψεις.

Ακόμα είπε πως πρέπει να γίνει έλεγχος σε βάθος για τις κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τέλος ανέφερε πως από την πορεία των αποκαλύψεων θα κριθεί και η στάση του κόμματος στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Χρηστίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τις μεθοδεύσεις του πολιτικού του συνεργάτη

Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει αμερόληπτα τη δουλειά της χωρίς παρεμβάσεις, όμως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν της το επέτρεπε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Secret'' με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης εκτίμησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε τις μεθοδεύσεις του πολιτικού του συνεργάτη», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το ερωτηματικό είναι γιατί ο πρώην πρωθυπουργός συνέχιζε να συγκυβερνά με κάποιον που έκανε ότι έκανε».

Καιρίδης: Θα επιληφθεί η δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών

Την εκτίμηση ότι θα επιληφθεί η δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών», έκανε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Mea culpa'' με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης έκανε λόγο για ένα «εκτεταμένο παραδικαστικό και παραθεσμικό κύκλωμα που εκβίαζε πολιτικούς αντιπάλους και είχε εισχωρήσει και σε δημοσιογράφους παραβιάζοντας την οποία ελευθεροτυπία».

Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Τσίπρας δεν είχε σχέση με την Δημοκρατία και πρέπει να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες

«Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι αμείλικτες μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών και είναι ανάγκη να γίνουν θεσμικές αλλαγές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωϊνή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, 

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως «τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και η τάση της εξουσίας να ελέγξει θεσμούς μηχανισμούς και όργανα που υπηρετούν τους πολίτες φαίνεται αχαλίνωτη και σημείωσε πώς πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό προκύπτει ένας πρωθυπουργός που παρακολουθεί τους υπουργούς του».

Ρωμανός: Ο Καμμένος είχε υπό τον έλεγχο του έναν παρακρατικό μηχανισμό

«Οι μεθοδεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών πρέπει να τεθούν στη διερεύνηση της Δικαιοσύνης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Mea culpa'' με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Ο κ. Ρωμανός τόνισε πως «η ΝΔ επιθυμεί το φως παντού και θα πιέζει για απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «ο Καμμένος είχε υπό τον έλεγχο του έναν παρακρατικό μηχανισμό».

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: Οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί - Δείχνουν την ευρύτερη φιλοσοφία τους

«Οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί, δείχνουν την ευρύτερη φιλοσοφία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωϊνή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το παρακράτος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Ανέφερε μάλιστα πως «όποιος διαβάζει τους διαλόγους αυτούς δεν μπορεί να τους προσπεράσει».

Επίσης τόνισε ότι «είχαν η ίδια πρακτική με όσα είχε πει ο Παύλος Πολάκης ότι πρέπει να κλείσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή».

Νάντια Γιαννακοπούλου: Μιλάμε για ένα παρακρατικό κύκλωμα με πολιτική κάλυψη

«Μιλάμε για ένα παρακρατικό κύκλωμα με πολιτική κάλυψη στο οποίο συμμετείχαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωϊνή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για το παρακράτος με εμπλοκή του ζεύγους Καμμένου

Επίσης η κα Γιαννακοπούλου ανέφερε πως «θα καταθέσει σήμερα ερώτηση στη Βουλή για το τι έχει κάνει η δικαιοσύνη τι έχει κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και τι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση».

Βορίδης: Σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με Σκουρλέτη η υπόθεση των Κουρτάκη -Τζένου

Δεν μπορεί ο καθένας να θέλει την εξόντωση του χαρακτήρα κάποιου με τέτοιες μεθοδεύσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως «οι αποκαλύψεις έρχονται να επιβεβαιώσουν την εικόνα κάποιων που μιλούν με κρατούμενους για να σπιλώσουν την υπόληψη επιχειρηματιών».

Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις Μιωνή για Παππά- Παπαγγελόπουλο

Την ίδια ώρα, πολιτική θύελλα προκάλεσε ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή, με την κατάθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου στις 21 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Πέτσας: Είμαστε μπροστά στην αποκάλυψη αδίστακτου παρακράτους - Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σήμερα

«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αυτά, όπως επεσήμανε, αναφέρονται σε ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση: «δεύτερον: επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στον εισαγγελέα με πρόταση της ΝΔ το ηχητικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής

Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πρότεινε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής. Πηγή του Κινήματος Αλλαγής στην προανακριτική αποδίδει στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

«Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα». «Είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης και πρόσθεσε: «το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας».

ΚΙΝΑΛ για τις αποκαλύψεις Μιωνή: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά το Κίνημα Αλλαγής μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις με τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των συνομιλιών Σάμπι Μιωνή και Νίκου Παππά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής, για την συνομιλία του με τον Νίκο Παππά, το 2016, φαίνεται ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Τσίπρα γνώριζε για την ύπαρξη παρακρατικού μηχανισμού. «Ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά», και μάλιστα «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing» ακούγεται να λέει ο κ. Παππάς.

Το ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία» και επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς». Οπως σημειώνει «το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς». Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες».