Για αηδία και ανατριχίλα που νιώθει ο κάθε πολίτης της χώρας που ακούει όλα αυτά που εξελίσσονται με μορφή καταιγιστικών εξελίξεων, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής Σπύρος Καρανικόλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στον Παύλο Τσίμα σχετικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,  αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο «φωτιά» από τη συνομιλία που είχε ο Σάμπυ Μιωνή με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.


«Ξέραμε για την ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος με την βασική εμπλοκή ενός βασικού και αμετακίνητου υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, του κυρίου Παπαγγελοπούλου, ο οποίος και κατηγορείται για την ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος. Τώρα όμως διαπιστώνουμε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός εμπλέκεται πέραν των υπολοίπων σε υποθέσεις, όπου βγάζανε πάρα πολλά χρήματα, έχοντας δημιουργήσει ο ίδιος ένα παραμάγαζο και μία δική του ατζέντα», τόνισε ο κ. Καρανικόλας για να προσθέσει ότι «την ίδια στιγμή μαθαίνουμε για την ύπαρξη ενός άλλου παραλλήλου παρακράτους με βαθιά παρακρατικές και καθεστωτικές πρακτικές και αναφέρομαι στις αποκαλύψεις της εφημερίδας παραπολιτικά, που το περιβάλλον Καμμένου, έδινε εντολές για συλλήψεις δημοσιογράφων και όλα αυτά τα πρωτοφανή που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Κάποιοι λοιπόν έστησαν ένα βαθύ παρακράτος και ένα βαθύ παραδικαστικό κύκλωμα με σκοπό να διώξουν όλους όσους ενοχλούσαν, να τους φιμώσουν, να τους κυνηγήσουν και να τους εξοντώσουν», σημέιωσε στη συνέχεια ο Εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής. 

Και πρόσθεσε: «Αυτό που ζητούν σήμερα οι πολίτες είναι όλα στο φως. Η δημοκρατία μας δεν αντέχει τέτοιες παρακρατικές μεθοδεύσεις, ούτε όμως και συγκάλυψη.

Άρα τα όποια παρακρατικά αποστήματα πρέπει να σπάσουν και οι όποιοι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά για το τι έγινε μέσα στο Μαξίμου.

Από την μία έχουμε καταγγελίες ιδιωτών ότι έκαναν συνομιλίες με συνεργάτες-Υπουργούς του πρώην πρωθυπουργού για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων και εκβιασμών, ενώ από την άλλη ο Τσίπρας μέχρι τέλους συμπορεύθηκε συνειδητά με τον Καμμένο, λες και τους συνέδεε κάποια σχέση εξάρτησης, ενώ γνώριζε ταυτόχρονα τι έκανε ο Καμμένος. Αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα. Προκαλεί δε πολλά ερωτηματικά η οικειότητα του κύριο Παππά στην συνομιλία του με τον κύριο Μειωνή. Και φυσικά τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο Παππάς δεν υπουργός ψηφιακής πολιτικής, αλλά υπουργός επικρατείας, δηλαδή στενότατος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, έχοντας το γραφείο του μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γι’ αυτό και πρέπει να τοποθετηθεί πλέον ο κύριος Τσίπρας και να μας πει εάν γνώριζε και αν γνώριζε γιατί συνέχισε να ανέχεται αυτές τις άθλιες αντιθεσμικές και παρακρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις γύρω του, οι οποίες εν τέλει βάλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας.

Αλλά εγώ μέσα μου δεν απορώ γιατί ο Τσίπρας έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι δεν κατάφεραν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, και ο Πολλάκης έχει τονίσει ότι αν δεν βάζανε και κάποιον στη φυλακή, δεν θα κέρδιζαν τις εκλογές. Υπονόμευσαν λοιπόν το κύρος της Δημοκρατίας, υπονόμευσαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και δημιούργησαν αυτό το βαθύ παρακράτος και αυτό το βαθύ παραδικαστικό κύκλωμα και γι’ αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αθλιότητα. Γιατί στο τέλος, αυτό το οποίο μένει για όλους εμάς τους δημοκρατικούς πολίτες είναι υπεράσπιση της Δημοκρατίας, η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, η υπεράσπιση της αθωότητας ανθρώπων, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν άδικα, μόνο και μόνο για να έχει ένα πολιτικό αφήγημα ο Τσίπρας, για να κερδίσει τις εκλογές. Άρα λοιπόν είναι ζήτημα υπεράσπισης των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών.

Άρα λοιπόν ο κύριος Τσίπρας πρέπει επιτέλους να βγει και να μιλήσει. Αν συνεχίσει να σιωπά αυτό δημιουργεί πολλά μεγάλα ερωτηματικά. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι πέριξ του να βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον εμπλεκόμενοι σε αυτό το παραδικαστικό και παρακρατικό κύκλωμα και ο κ. Τσίπρας να σιωπά. Και θέλω να είναι σαφές: Ο κ. Καμμένος είχε στήσει πέριξ του Μαξίμου ένα παρακράτος, κατά τις καταγγελίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε στήσει πέριξ του Μαξίμου ένα παραδικαστικό κύκλωμα, και ο Τσίπρας, πρώτον τον Παπαγγελόπουλο τον διατηρούσε αμετακίνητο όλη την περίοδο της διακυβέρνησης, ενώ μέχρι τέλους πορεύτηκε με τονΚαμμένο, ενώ γνώριζε τα έργα και τις ημέρες του.

Πρέπει να βγει λοιπόν να δώσει απαντήσεις γιατί αν δεν δώσει απαντήσεις, η σιωπή του είναι απλά ένοχη».

Δείτε το βίντεο