Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Σλοβακίας, Martin Klus, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, αφού επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, έγινε εκτενής αναφορά στην τρέχουσα ελληνική προεδρία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας σχετικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η χώρα μας για το εξάμηνο Μαΐου-Νοεμβρίου 2020. Στη συνέχεια, συζήτησαν για θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και κυρίως το μεταναστευτικό, καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Τέλος, ο κ. Klus προσκάλεσε τον κ. Βαρβιτσιώτη στην Μπρατισλάβα για διαβουλεύσεις, πρόσκληση τη οποία αποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανήρτησε στο twitter: «Είχα μια γόνιμη συνάντηση - μέσω τηλεδιάσκεψης - με τον υφυπουργό Εξωτερικών και 🇪🇺 Υποθέσεων της Σλοβακικής Δημοκρατίας @martin_klus. Οι δύο χώρες μας έχουν μια ισχυρή σχέση και μοιράζονται κοινές αξίες. Μιλήσαμε για τις προτεραιότητες @coe2020gr καθώς και για άλλα θέματα».