Στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών αλλά και στα ελληνοτουρκικά αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, προαναγγέλοντας ομιλία με αποκαλύψεις στη Βουλή μετά το πόρισμα της επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα» αναφέρει στη συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς.

«Από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατονόμασα τη συμμορία και τους είπα ότι "θα τους πάω μέχρι τέλους". Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν. Και όπως είδατε στην επιτροπή ο Ρασπούτιν και η παρέα του το έβαλαν στα πόδια. Τώρα πια όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε κι όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωρών. Σε λίγο η Προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα. Μετά, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη. Εξάλλου, στη Δικαιοσύνη προσέφυγα από την πρώτη στιγμή. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα. Το απαιτεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Και η ίδια η Δικαιοσύνη... Γιατί ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Είναι και αμετανόητοι: ακόμα και σήμερα που έρχονται στο φως τα αίσχη τους, εξακολουθούν να με συκοφαντούν. Εδώ ο Παπαγγελόπουλος έφτασε στο σημείο να με συνδέσει με τη δίωξη του μακαρίτη Γιάννη Αγγέλου. Τον διαψεύδει η ίδια η τότε ανακρίτρια κυρία Τσατάνη, τη δήθεν μαρτυρία της οποίας επικαλείται... Πρόκειται για αλητεία! Γι'αυτό σας λέω: Δεν ήταν μόνο αδίστακτοι τότε. Παραμένουν μέχρι και σήμερα αμετανόητοι» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «τι ακριβώς «διάλογο» να κάνουμε με την Τουρκία; Μήπως, αν τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας – που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται;» λέγοντας με νόημα: «διάλογο με «πειρατές» δεν κάνει κανείς!»

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών γπια τη συνάντηση Παππά-Μιωνή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του, ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα, δεν πείθουν κανένα» και προσθέτει με νόημα πως «κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύπτεται μέχρι σήμερα, χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής. Και όλοι ξέρουμε ποιος ήταν τότε επικεφαλής…».

Για τη λήξη της διαμάχης ΗΠΑ- Novartis εξωδικαστικά σχολίασε ότι «αυτή είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας και με τη βούλα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την ατζέντα. Στοχοποίησαν, υπό τις εντολές Ρασπούτιν, τους πολιτικούς αντιπάλους με σκοπό την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα. Κι έτσι η χώρα έχασε την ευκαιρία να εισπράξει τα πρόστιμα από την εταιρεία, κάτι που έκαναν τελικά οι ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, οι συκοφάντες και ευτέλισαν τον δημόσιο βίο και απώλεσαν την ευκαιρία είσπραξης δημόσιων εσόδων. Αλλά βλέπετε, είχε άλλα σχέδια "το μαγαζί"...».