Παραδίδεται την Τρίτη, στους πολίτες και στο επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» στο πλαίσιο της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του σταθμού και απηύθυνε χαιρετισμό παρουσιάζοντας το μεγάλο έργο πνοής για την Δυτική Αττική.
«Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 προς Πειραιά είναι πια γεγονός» τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «τρία σημαντικά και δυναμικά βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού για τα οποία είχαμε δεσμευτεί και τα οποία γίνονται πραγματικότητα».

«Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάμε τα έργα μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά και στο γεγονός ότι η έναρξη της λειτουργίας των τριών αυτών σταθμών του μετρό συμπίπτει με τον ένα χρόνο της ΝΔ στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 1992 έχουν τη δική τους συμβολή στο έργο ωστόσο άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση και σημείωσε ότι «μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 το έργο έμενε ανενεργό».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της ώστε τέτοιες μέρες το 2022 να μπουν σε λειτουργία και οι άλλοι τρεις σταθμοί της γραμμής 3 Χαϊδάρι-Πειραιάς (Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς), προκειμένου το μετρό να συνδεθεί με τον ηλεκτρικό του Πειραιά και να συναντά την καρδιά της πόλης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η λειτουργία των νέων σταθμών αντικαθιστά χιλιάδες ρυπογόνα αυτοκίνητα, κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη μετακίνηση του πολίτη και οδηγεί στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς εκτιμάται ότι θα κάνουν χρήση 63 χιλιάδες πολίτες και 10 χιλιάδες λιγότερα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στο δρόμο.

«Όσο μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις μειώνονται και οι κοινωνικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δήμοι του Πειραιά κερδίζουν τη θέση τους στο συγκοινωνιακό δίκτυο και στη ζωή της πόλης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα δρομολόγια για το κοινό από τους τρεις σταθμούς θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Ιουλίου, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός των λεωφορειακών γραμμών για την εξυπηρέτηση των νέων σταθμών.