Ανήμερα των γενεθλίων ενός έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέκοψε επί της ουσίας τη σεναριολογία τόσο για πρόωρες εκλογές όσο για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος έρχεται συνέχεια στο προσκήνιο.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω την χώρα σε εκλογές» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρώτο ερώτημα που δέχθηκε για το θέμα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ακυρώνοντας για ακόμα μία φορά τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών που έχει αναπτυχθεί και στους κόλπους της αντιπολίτευσης, διευκρινίζοντας με νόημα ότι «θα ήταν πολιτικά ανέντιμο να προσφύγω σε εκλογές επειδή έχω πολιτικό κεφάλαιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πολλαπλά μηνύματα και για τον ανασχηματισμό, τόσο για το αν και πότε θα γίνει και κυρίως για το ποιος θα τον ανακοινώσει. «Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα το μάθετε από εμένα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης η οποία έχει νομοθετικό έργο εντός του Ιουλίου. Η αναφορά επίσης πως όταν γίνει ανασχηματισμός θα μαθευτεί από τον ίδιο αποτελεί ένα μήνυμα προς τους υπουργούς που σχολιάζουν το ενδεχόμενο.

«Αυτό που μάθαμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι τα πρόσωπα κάνουν τη διαφορά» επαναλαμβάνοντας ότι «όταν κρίνω ότι υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν».