«Ανατριχιαστικά όσα ακούγονται στα ηχητικά για το Μάτι, καθώς προκύπτει μια προσπάθεια συγκάλυψης από την προηγούμενη κυβέρνηση» δήλωσε στα
Παραπολιτικά 90, 1 και στην εκπομπή «Πρωινή πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως «φαίνεται άλλη μια παρέμβαση υπουργού στην τραγωδία» ενώ ζήτησε οι καταγγελίες να διερευνηθούν.

Ακόμη σημείωσε πως ακόμα «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα πράξει αυτό που πρέπει να πράξει».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τάσου Γαϊτάνη στα Παραπολιτικά 90,1: 

«Καταρχάς να πούμε οτι πράγματι όλα αυτα που ακούγονται, που ακουστήκαν σε αυτα τα ηχητικά ειναι το λιγότερο ανατριχιαστικά και περάν του οτι υπήρξε μια προσπάθεια συγκάλυψης φαίνεται οτι εχουμε μια παρέμβαση ακόμα υπουργού στο έργο των αρχών. Ειναι καταγγελίες για τρίτη παρέμβαση κι όλα αυτα ξέρετε αν τα βάλει κανείς σε μια αλληλουχία γεγονότων βλέπει οτι επί προηγούμενης κυβερνήσεως φαίνεται να εχουνε γίνει πράγματα τα όποια δεν χωρούν σε μια δημοκρατία και γι’ αυτο το λόγο πρέπει όλες αυτές οι καταγγελίες φυσικά να διερευνηθούν. Κι αυτο ειναι ζήτημα της δικαιοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.

«Η δικαιοσύνη στην πατρίδα μας ειναι ανεξάρτητη, πράττει σύμφωνα με τους νομούς και γνωρίζει πολυ καλά τι πρέπει να κανει σε καθε περίπτωση. Από εκεί και πέρα η πολιτεία κι εμείς οι πολιτικοί από αυτη τη διάσταση τοποθετούμαστε, θα πρέπει να κανει οτι χρειάζεται για να θωρακίσει τους θεσμούς ώστε να μη μπορούν να υπάρχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Δεν μπορω να το γνωρίζω αυτο. Εμείς τοποθετούμαστε βάση του ηχητικού που ακούσαμε κι όσα φέρεται να λεει ο αρχηγός προς τον άνθρωπο που θα συνάττεσαι το πόρισμα . Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτετε τα όποια ειναι ευλόγα ειναι δουλειά της δικαιοσύνης να τα διερευνήσει. Κι οχι μόνο αυτό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Αν θέλετε το χειρότερο, είναι ανατριχιαστικό ακόμα που ακούγεται, είναι ότι-θα πάρεις μετάθεση να πας κάπου αλλού και δε θα δώσουμε και εναέρια μέσα αν κάτι πάει στραβά-η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς έχει να κάνει με το ποιος είναι επικεφαλής της τοπικής μονάδας πυροσβεστικής εκεί πέρα, ανατριχιαστικά πράγματα! Εμείς οι πολιτικοί θέτουμε πολίτικα ερωτήματα, από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη είναι ελεύθερη να πράξει αυτό που θεωρεί σωστό. Φαντάζομαι ότι θα γίνει αυτό τις επόμενες μέρες αλλά και πάλι σας λέω ότι δε θέλω να προκαταβάλω μια εξέλιξη-προφανώς δε γνωρίζω- η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα πράξει αυτό που είναι να πράξει. Αλήθεια είναι αυτό που λέτε κι από την αρχή η κυβέρνηση είχε τοποθετηθεί κι είχε πει ότι φέτος από μια πολύ μικρότερη πίτα του τουρισμού θα επιδιώξουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι. Δε θα έχουμε τα νούμερα άλλων ετών, άλλων επιτυχημένων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί βλέπετε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, η χωρά μας είναι σε μια καλή κατάσταση πράγματι, έλεγχοι γίνονται πολλοί περισσότεροι, πολύ περισσότερο φυλάμε τις πύλες εισόδου. Από την άλλη είδαμε προχθές ότι οι δυο πρώτες μέρες τα tests που γάνωνε στους τουρίστες από την μεγάλη Βρετάνια ήταν όλα αρνητικά, γεγονός παρά πολύ αισιόδοξο, και η κυβέρνηση είναι άδω να βλέπει, να παρεμβαίνει οπού χρειάζεται και να δίνει ανάσες στην οικονομία», ανέφερε.

«Από εκεί και πέρα με το ταμείο ανάκαμψης είναι ένα φιλόδοξο πακέτο, είναι ένα μεγάλο πακέτο το όποιο θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία όχι μόνο να ξεπεράσει την κρίση του κορίνθιου το όποιο φυσικά είναι ένα μεγάλο ζητούμενο, αλλά να βάλει και τις βάσεις για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για να γίνουμε πιο βιώσιμοι οικονομία στηριζόμενοι στα θετικά της ελληνικής οικονομίας αλλά κι οπού χρειάζεται να κάνουμε τη μετάβαση σε μια νέα εποχή-αναφέρομαι φυσικά στη μεταλιγνιτικη εποχή, αναφέρομαι στην ψηφιοποίηση του δημοσίου το οποίου γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει το ταμείο ανάκαμψης να διατηρήσει το ύψος των ενισχύσεων που πρότεινε η ευρωπαϊκή επιτροπή. Να διατηρηθεί μια αναλόγια επιχορηγήσεων και δάνειων πολύ κοντά στην αρχική τοποθέτηση και φυσικά να μην υπάρξουν ειδικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση του ταμείου», πρόσθεσε ο κ. Γαϊτάνης.

«Γιατί όταν μιλάμε για μια κρίση που την έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορίνθιου τότε αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι ευθύνη ούτε των εθνικών κυβερνήσεων αυτό, πόσο μάλλον των λαών της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.