Ως ακόμα μία υπόθεση στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε σε εξονυχιστική διερεύνηση, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είναι χρέος προς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους και συμπλήρωσε ότι αν υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.

«Οι εικόνες που αναδύονται μέσα από τις αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι εικόνες παρακράτους και παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη. Όλες οι υποθέσεις πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά. Το απαιτεί η κοινωνία», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται από στελέχη του Λιμενικού στα λιμάνια της χώρας για την προστασία από τον κορωνοϊό, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι η προστασία των κατοίκων των νησιών και των επισκεπτών είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και τόνισε ότι οι Αρχές δεν εφησυχάζουν, ούτε και χαλαρώνουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξηση του επιτρεπόμενου ποσοστού πληρότητας στα πλοία. «Εφόσον τηρούνται τα μέτρα και με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών, έχουμε πει ότι μπορεί να αυξηθεί το επιτρεπόμενο ποσοστό πληρότητας στα πλοία. Αυτό είναι κάτι που εξετάζεται. Το βασικό είναι η τήρηση των μέτρων από όλους».

Τέλος, αναφορικά με τυχόν πολιτικές εξελίξεις, όπως ο ανασχηματισμός ή οι πρόωρες εκλογές, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε «εμείς είμαστε προσανατολισμένοι στον στόχο μας, που είναι η ανάταξη της οικονομίας και να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την κρίση της πανδημίας».