Την άμεση παρέμβαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παππά και Στράτου Σιμόπουλου έφερε το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου, με τον οποίο είχε έντονο επεισόδιο ο Γιάννης Παππάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ζήτησαν  την αντικατάσταση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: «Αντικατάσταση Προέδρου ΚΕΣΥ»

Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) είναι ένα όργανο του Υπουργείου Υγείας σε θέματα δομής και λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρόεδρός του παραμένει εν ενεργεία βουλευτής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην συνεχίσει να υφίσταται η συγκεκριμένη αντιδεοντολογική παράλληλη άσκηση καθηκόντων.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Α’ Θεσσαλονίκης - Στράτος Σιμόπουλος

Δωδεκανήσου - Ιωάννης Παππάς

Η άρνηση Μάρκου και η τροπολογία

Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτησή του με τον βουλευτή να αρνείται και τον υπουργό Υγείας να αποφασίζει τελικά να καταθέσει στις 31 Ιουλίου στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα προχωρεί στην θεσμική αντικατάσταση του Κώστα Μάρκου από την προεδρία του ΚΕΣΥ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας χαρακτηριστικά: Στο πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, σας ενημερώνω ότι με σχετική τροπολογία που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Η κατάθεση της τροπολογίας τώρα -και όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- κρίθηκε απαραίτητη μετά τη χυδαία συμπεριφορά χθες στη Βουλή του κ. Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου μέχρι σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.