«Οι διάφορες πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούνται οι πολίτες δεν ήταν δύσκολο υπήρχε η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Black out’’ με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως «στο 5G η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην Ευρώπη».

«Είναι ευκαιρία για τη χώρα μας να καλύψει το χαμένο έδαφος δεκαετιών στις τεχνολογίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως «η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι δυναμική και στόχος είναι να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η οικονομία και ο τουρισμός».

Παράλληλα ανέφερε πως «έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού» ενώ επισήμανε πως «δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο».

Για την τουρκική προκλητικότητα, τόνισε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργο Γεωργαντά στα Παραπολιτικά 90,1: 

Ερωτηθείς πόσο δύσκολο ήταν για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δημιουργήσει όλες αυτές τις πλατφόρμες, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε: «Δεν ήταν τόσο δύσκολο, αυτό το οποίο θεωρώ ότι έλλειπε όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια κεντρική πολιτική βούληση η οποία να εκφραστεί ξεκάθαρα όπως εκφράστηκε τώρα μέσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας τον έχει αναγάγει σε εθνικό στοίχημα της χώρας. Και ταυτόχρονα, μέσα από αυτή την κεντρική πολιτική βούληση, να δοθούν τα εργαλεία εκείνα τα οποία είναι αναγκαία στο υπουργείο για να διεκπεραιώσει αυτό το ρόλο».

«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας προσπαθεί να φτάσει στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών στις ψηφιακές υπηρεσίες αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί και να καινοτομήσει και να πρωταγωνιστήσει όπου χρειάζεται στα νέα πεδία που δημιουργεί η ψηφιακή πραγματικότητα. Αυτό δημιουργεί ένα νέο πλέον πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να επιχειρήσουμε, να αναπτυχθούμε, να παράξουμε οπότε δίνει έξω από τη μείωση των γραφειοκρατικών, διοικητικών βαρών που έχει ένα όφελος από μόνο του για μια οικονομία, εμείς ταυτόχρονα προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και σε άλλα καινούργια πεδία για τη χώρα και να δημιουργήσουμε έτσι νέα προστιθέμενη αξία στην παραγωγική δραστηριότητα συνολικά στη χώρα μας. Στο 5G είμαστε από τους πρωτοπόρους στην Ευρώπη αλλά και σε όποια άλλη τεχνολογική εξέλιξη υπάρχει κοιτάμε να την παρακολουθήσουμε και να την «εκμεταλλευτούμε». Υπάρχει μια ευκαιρία για τη χώρα μας να καλύψει χαμένο έδαφος πολλών δεκαετιών», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού, επισήμανε: «Η αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης είναι μια δυναμική διαδικασία από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων. Μπορέσαμε μέχρι τώρα ανταποκρινόμενοι άμεσα στις συνθήκες να αποτελέσουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλο τον κόσμο, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα ισορροπώντας στην ανάγκη η οικονομία και ο τουρισμός να λειτουργήσουν όσο μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από τις συνθήκες οι οποίες υπάρχουν. Νομίζω ότι αν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί τηρούνται από τον πληθυσμό θα είναι πραγματικά πολύ μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων».

«Γίνανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις υποχρεωτικά γιατί σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, στη χώρα μας και με βάση τις συνθήκες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με τον τουρισμό ο οποίος ήρθε είναι πάλι τα πράγματα σε ένα ανεκτό επίπεδο απλά πρέπει να προσέξουμε πολύ για να μην έχουμε μια έξαρση η οποία θα δυσαρεστήσει όλους. Είναι μια δυναμική αντιμετώπιση των πραγμάτων αλλά αυτό που είναι σταθερός άξονας πρέπει να είναι τα μέτρα προστασίας τα οποία είναι γνωστά σε όλους μας και τα οποία πρέπει να τα επιβάλλουμε στον εαυτό μας», διευρκρίνισε ο ίδιος.

«Δεν χαλάρωσε ποτέ κανένας και τα αρμόδια υπουργεία είναι στην παρακολούθηση συνεχώς του ζητήματος αλλά είναι μια δυναμική αντιμετώπιση. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι σωστά κάνουμε και επικαιροποιούμε τα μέτρα, τα κάνουμε πιο αυστηρά ακριβώς επειδή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο, το πρόβλημα παραμένει», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Ερωτηθείς αν περιμένουμε νέες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει θέσει έναν απόλυτο κανόνα, από κανέναν δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμια παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτό έγινε απόλυτο και προς την πλευρά της Τουρκίας, προς την πλευρά των εταίρων μας, προς την πλευρά των συμμάχων μας. Έγινε απόλυτα αντιληπτό με τον τρόπο τον οποίο διατυπώθηκε και στον Έβρο και στο Αιγαίο. Αυτή η στάση θα είναι συνεχής, είναι αταλάντευση, είναι ξεκάθαρη, είναι δίκαιη, είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».