Σε συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών θα προχωρήσουν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Ελλάδα και Αίγυπτος, καθώς όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην Αίγυπτο για σχετικές συζητήσεις.

Ελλάδα και Αίγυπτος θα υπογράψουν συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών εντός ωρών, γράφει η αιγυπτιακή ιστοσελίδα Sada Elbalad (See.news), μία είδηση την οποία αναπαραγάγει και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επικαλούμενη ελληνικές διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στην Αίγυπτο όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σχετικά με συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Το αιγυπτιακό δημοσίευμα προσθέτει με νόημα ότι θα υπάρξει συναίνεση μεταξύ των δύο πλευρών για την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων, τονίζοντας ότι η συμφωνία αυτή έρχεται μετά την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ υποδέχεται τον Έλληνα ομόλογό του στο Κάιρο για να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και συντονισμού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή συμφωνίας για τον καθορισμό των ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.