Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. 

Υπερασπιζόμενος τις ελληνικές θέσεις και το Διεθνές Δίκαιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε κατά τη συζήτησή τους πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την αποκλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τραμπ για την τηλεφωνική επικοινωνία καθώς ο τελευταίος βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα σε συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Σημειώνεται πως η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε από κρυπτογραφημένη τηλεφωνική συσκευή της πρεσβείας των ΗΠΑ.