Με την αλλαγή του σήματος του ΣΥΡΙΖΑ , ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει το νέο κόμμα που φτιάχνει μόνος του. Ούτε με τους προεδρικούς ,ούτε με τους κομματικούς , ούτε με τους ΠΑΣΟΚογενείς , ούτε με αυτούς που προέρχονται από την διεύρυνση.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν όλα θα είναι ένα προσωποκεντρικό κόμμα σε στυλ ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη να προέρχονται από την νέα γενιά . Ο Αλέξης Τσίπρας αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που υπάρχουν -και θα υπάρξουν στο κόμματου -εμφανίζεται ως νέος Ανδρέας Παπανδρέου βγάζοντας από το κάδρο στελέχη που κυβέρνησαν στην πρώτη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα δείχνει ξεκάθαρα σε όλους ότι δεν έχει εξαρτήσεις και κανένας δεν τον κρατάει για κανένα λόγο..

Ακολουθώντας μάλιστα την τακτική για την οποία του έκαναν κριτική , οι σύντροφοι του απ όλες τις τάσεις όλα αυτά τα χρόνια , -την τακτική των ισορροπιών – έκανε τις αλλαγές που ήθελε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας στην πραγματικότητα τους συντρόφους του μετέωρους καθώς κανένας δεν μπορούσε να διαμαρτυρηθεί για μεροληψία εκ μέρους του Αλέξη Τσίπα.

Άλλαξε Γραμματέα –που ήταν το δυσκολότερο εγχείρημα χωρίς να «ανοίξει μύτη»- καθώς φρόντισε να βάλει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Πάνο Σκουρλέτη δηλαδή στην θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Φρόντισε ακόμα να ευχαριστήσει δημόσια τουλάχιστον τρείς φορές τον Πρώην Γραμματέα για την συμβολή του στο κόμμα καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Πάνος Σκουρλέτης είναι παιδί του κόμματος.

Η επιλογή Τζανακόπουλου δεν είναι διόλου τυχαία αφού ο νυν Γραμματέας τα πάει με όλους καλά και δεν είναι το κόκκινο πανί για τους κομματικούς. Του εμπιστεύτηκε να φτιάξει το νέο κόμμα χωρίς τάσεις .

Άλλαξε τους τομεάρχες –βγάζοντας από την θέση τους και τους δικούς του, τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Σπίρτζη- ενώ παράλληλα πήρε το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών από τον επικεφαλής των 53+ Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Βάζοντας την Έφη Αχτσιόγλου στην θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και ανανεώνοντας τους τομεάρχες με ηλικιακά κριτήρια , δείχνει πως θέλει να πορευθεί. Φτιάχνοντας την δική του ομάδα με νέα στελέχη που δεν έχουν να κάνουν με καμία τάση παρά μόνο με τον ίδιο.