Μια φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την χθεσινή ομιλία του στην Βουλή πυροδότησε και πάλι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς κάποιοι θεώρησαν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να βγει από τα αριστερά στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας ένα βήμα παραπάνω ζητώντας εκλογές. .

Απευθυνόμενος προς τον κ.Σκυλακάκη κατά την διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών , ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε «Δεν καταλαβαίνετε τίποτα από το μοντέλο ανάπτυξης των τελευταίων ετών και για αυτό δεν μπορείτε και δεν θα μπορέσετε να βγάλετε τη χώρα από την τριπλή κρίση. Για αυτό χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση» .

Με δεδομένο ότι μια άλλη διακυβέρνηση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από εκλογές πολλοί θεώρησαν ο πρώην υπουργός αφήνοντας πίσω την στάση που κρατάει στο συγκεκριμένο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να στηθούν οι κάλπες.

Όπως είναι γνωστό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνέντευξη στην ΔΕΘ αν και ρωτήθηκε κατ επανάληψη απέφυγε να ζητήσει εκλογές λέγοντες ότι θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσει την συγκεκριμένη στιγμή κάτι τέτοιο καθώς υπάρχει η πανδημία.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να ζητήσει εκλογές αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρεία της ΝΔ έχει δημιουργήσει πολλά σχόλια και συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι λοιπόν το ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξε την συγκεκριμένη στιγμή να βάλει με έμμεσο τρόπο αυτό το θέμα δείχνει για κάποιος ότι ο πρώην υπουργός έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την δική του αντιπολιτευτική γραμμή η οποία περιλαμβάνει και το αίτημα των εκλογών.

Ακόμα από πολλούς δεν μένει ασχολίαστο ότι πλέον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιλέγει να παρεμβαίνει σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας –φυσικά επικαλούμενος τον θεσμικό του ρόλο. Καθημερινά πλέον υπάρχουν παρεμβάσεις του επικεφαλής των 53+ γα όλα τα θέματα παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει παρεμβάσεις οι νέοι τομεάρχες.