Την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ γνώριζαν ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα η Χρυσή Αυγή θα πέσει στα μαλακά, ωστόσο προχώρησε στη ρύθμιση, εμφανίζονται και παλαιές… αγάπες, από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και κάνουν λόγο για σκοτεινές διαδρομές του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πρόταση που είχε κάνει ο κ. Παρασκευόπουλος το 2016 σε συνέντευξή του για προσέγγιση με την Χρυσή Αυγή… εάν αυτή συμμορφωθεί.  Σε κάθε περίπτωση οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες, και οι παραδοχές εκφράζουν  μια…  σκοπιμότητα τουλάχιστον.

Ο Αλέξης Τσίπρας από χθες δεν μετράει μόνο ένα μέλος μείον στο κόμμα του, αλλά και τις απανωτές σφαλιάρες που δέχεται «εντός» του αριστερού πολιτικού φάσματος, την ώρα που επιχειρούσε να σηκώσει κεφάλι και να κάνει την επαναστατική του γυμναστική με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτογκόλ; Αναρωτιούνται κάποιοι. Πολύ πιθανό γιατί δεν θα είναι το πρώτο περιστατικό αυτοκαταστροφής είτε από άγνοια, είτε από ανικανότητα. Ίσως και όχι όμως, σύμφωνα με κάποιους άλλους. Ίσως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ  με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα να μην ήταν η Χρυσή Αυγή και οι χρυσυαγίτες να ήταν μια… παράπλευρη απώλεια.

 Για τον ΣΥΡΙΖΑ η σκοπιμότητα αυτή σε καμία περίπτωση δεν ήταν το να πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή.

Πού στόχευε ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά  με το Νέο Ποινικό Κώδικα;

Τα ερωτήματα ωστόσο που προκύπτουν και  που θέτουν πολλοί, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ είναι αμείλικτα, τόσο για το εάν υπήρχε  μια ενδεχόμενη  σύμπλευση με την ΧΑ  σε κοινές ψηφοφορίες , όσο και το  γιατί ήταν επιβεβλημένη η ταχύρρυθμη ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα.

 Απόβλεπε ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον της Χρυσής Αυγής για να κόψει ψήφους από τη ΝΔ;

 Ή ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως ανέφερε χθες στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  90,1 ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δεν είχε στόχο την Χρυσή Αυγή, αλλά ίσως να ήθελαν  να προφυλάξουν  κάποιους δικούς του από τις διερευνήσεις που κάνει η Βουλή;

 Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι αλλαγές στον ποινικό νόμο επί της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πρώην τις εκλογές,  ωφέλησαν την Χρυσή Αυγή. Κάτι για το οποίο ο Σταυρός Κοντονής λέει ότι είχε προειδοποιήσει και δεν εισακούστηκε. Ενδεχομένως να μην εισακούστηκε γιατί  ήταν εκτός θέματος ο κ. Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζονταν να προλάβει και να σώσει… άλλες καταστάσεις. Άλλωστε εκείνο τον καιρό είχαν και το ζήτημα της σκευωρίας Novartis και είχαν αγωνία για άλλα ζητήματα.