«Από την αρχή έλεγα ότι η Χρυσή Αυγή είναι παραστρατιωτική οργάνωση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η  βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη προχώρησε σε μια θαρραλέα πράξη».

Η κ. Πιπιλή σημείωσε ότι η ίδια από τον Οκτώβριο του 2013 είχε καταθέσει ως μάρτυρας της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ανέφερε πως την εξόργισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», επισημαίνοντας πως «αντί να καταδικάσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δορυφόροι που υποστηρίζουν το πρωτοσέλιδο».

Εν κατακλείδι τόνισε πώς «ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Χρυσή Αυγή οδήγησαν το 2015 τη χώρα σε εκλογές» ενώ δήλωσε πως «ως συγκυβερνήτες ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή προχώρησαν στον διορισμό της κ. Θάνου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Φωτεινής Πιπιλή στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενη στην απόφαση του δικαστηρίου για τον κ. Μίχο, η κ. Πιπιλή σημείωσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να σχολιάσω δικαστική απόφαση. Σέβομαι τη Δικαιοσύνη ανεξαρτήτως αν έχω προσωπική εμπλοκή ή υπέστη τα πάνδεινα γιατί εγώ υπέστη τα πάνδεινα από τη Χρυσή Αυγή από την πρώτη μέρα της εισόδου της στο κοινοβούλιο. Τοποθετήθηκα από την πρώτη στιγμή και έλεγα δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι παραστρατιωτική, τότε, οργάνωση εν συνεχεία έδειξε και απέδειξε ότι ήταν εγκληματική οργάνωση. Ως εκ τούτου δεν ανακατεύομαι για να σχολιάσω αποφάσεις του δικαστηρίου που τους χώνει φυλακή. Ήταν μια θαρραλέα πράξη της Δικαιοσύνης συνολικά από την εποχή της κας Γκοτζαμάνη της τότε Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που θαρραλέα προχώρησε, ολοκλήρωσε και παρέδωσε στη Δικαιοσύνη τη δικογραφία άρα δεν επιτρέπεται να κάνω κανένα σχόλιο».

«Ως πολίτης που πιστεύω στις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας πήγα μόνη μου και κατέθεσα στις 30 Οκτωβρίου του 2013 ως μάρτυρας κατηγορίας στη Χρυσή Αυγή στις ανακρίτριες κα Κλάπα και κα Δημητροπούλου στις οποίες εκτός από τις δυο και πλέον ωρών κατάθεσή μου με στοιχεία που τεκμηρίωνα γιατί πιστεύω ότι είναι εγκληματική οργάνωση από τον Οκτώβριο του ’13. Κανείς δεν ήξερε τι είχα κάνει , δεν το είχα πει πουθενά ούτε καν στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του κόμματος Αν. Σαμαρά. Θέλω να δηλώσω υπερήφανη που είναι βουλευτής του κόμματος της ΝΔ, μου έδωσε όλη τη δυναμική να τολμήσω να πάω κόντρα με κατάθεση σε δικογραφία σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα γιατί αγανάκτησα, και το δημοσιοποίησα μόλις χθες γιατι θύμωσα πάρα πολύ με το γκεμπελικής εμπνεύσεως πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Αυτό με εξόργισε, με εξόργισε όλο αυτό το κομματικό συνονθύλευμα που μαζεύτηκε δήθεν για να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη έξω από το Εφετείο διότι αναρωτιέμαι ποιοι από όλους αυτούς λοιδορήθηκαν, προπηλακίστηκαν, απειλήθηκαν όπως εγώ χωρίς καμία αριστερή υποστήριξη. Με τον Αλέξη Τσίπρα που σχεδόν συγκυβέρνησε σε κρίσιμα νομοσχέδια με την Χρυσή Αυγή... και έρχεται η Αυγή που είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και αντί να έχουμε ολιστική καταδίκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δορυφόρους να υποστηρίζουνε το επαίσχυντο, χυδαίο, προκλητικό, γκεμπελικής εμπνεύσεως πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε μαζί με τη Χρυσή Αυγή τη χώρα σε εκλογές το ’15, όταν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κος Δήμας δήλωσε ότι ''εγώ δεν θα δεχτώ τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και αν χάσω''. Συγκυβέρνησε στο διορισμό της κας Θάνου», επισήμανε η ίδια.