«Πρέπει καθημερινά να καταδικάζουμε πρακτικές της Χρυσής Αυγής καθώς το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πως ο κύκλος του μίσους συνεχίζεται» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνος επισήμανε πως «η Χρυσή Αυγή ως πολιτικό κόμμα μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως εγκληματική οργάνωση».

Αναφορικά με την νέα τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

«Τουρκία πρέπει να δείξει ότι θέλει την καλή γειτονία», τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τάσου Γαϊτάνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε: «Δεν αρκεί που είχαμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τις οριστικές ποινές, πρέπει καθημερινά να καταδικάζονται οι πρακτικές της γιατί όπως το βλέπουμε και από τις τελευταίες μέρες η ιδεολογία του μίσους, της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού είναι υπαρκτές στην κοινωνία και πρέπει να εκριζωθούν, να πάψουν να υπάρχουν αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα μπρος. Απ’ ότι φαίνεται για μερικούς ο κύκλος αυτός του τυφλού μίσους δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται και φυσικά θα πρέπει όλοι να καταδικάζουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές, τις ρητορικές που δεν έχουν καμία θέση στη δική μας δημοκρατία».

«Νομίζω ότι οριστικά η Χρυσή Αυγή ύστερα από την πολιτική της καταδίκη που έγινε στις εκλογές του 2019 έχουμε πλέον και την ποινική της καταδίκη. Ως πολιτικό κόμμα μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με την ταμπέλα της εγκληματική οργάνωσης, θα πρέπει όμως στην κοινωνία η δουλειά να συνεχίσε ώστε να εκριζωθούν όλα αυτά τα φαινόμενα του φασισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας με την παράνομη Navtex, επισήμανε: «Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στο διεθνές δίκαιο, δεν εκβιάζεται από τέτοιου είδους προσπάθειες. Προφανώς η Τουρκία θα πρέπει να απόσχει από τέτοιου είδους προκλητικές και μονομερείς ενέργειες οι οποίες έρχονται και σε αντίθεση με όσα αποφάσισε το συμβούλιο Κορυφής πριν λίγες μέρες. Παρόλα αυτά η Τουρκία με αυτή τη συμπεριφορά δείχνει ότι δεν επιθυμεί το διάλογο. Επιβεβαιώνει το ρόλο της ως ένας παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς θα συνεχίσουμε με τον τρόπο που έχουμε αποφασίσει να κινείται η ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Πολύ σωστά ο έλληνας πρωθυπουργός , ο υπουργός Εξωτερικών έχουνε διεθνοποιήσει το πρόβλημα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να το καταστήσουνε ζήτημα γεωστρατηγικής της ΕΕ και όχι ένα περιφερειακό διμερές ζήτημα. Η Τουρκία θα πρέπει να δείξει ότι επιθυμεί το διάλογο και την καλή γειτονία, με αυτές τις συμπεριφορές δεν το επιβεβαιώνει. Εμείς θα υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά και τα νομικά μας δικαιώματα με όποιο τρόπο έχουμε στη διάθεσή μας. Η Τουρκία εκτίθεται με αυτά που κάνει. Οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν νόμιμα αποτελέσματα».