Ξεκάθαρος, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στην κατάθεση του ενώπιον της πταισματοδίκη Αμαρουσίου πως όλες οι ενέργειες του στο πλαίσιο του διαγωνισμού-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, ήταν υπό την καθοδήγηση της τότε Κυβέρνησης και του τότε Μεγάρου Μαξίμου. Ο εργολάβος σύμφωνα με πληροφορίες επί 2, 5 ώρες που διήρκεσε η κατάθεση του επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το περιεχόμενο της μήνυσης και του υπομνήματος που έχει καταθέσει η εταιρεία του "Τοξότης" για την υπόθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε στενός συνεργάτης στελεχών της πρώην Κυβέρνησης και εργολάβος, αναφέρθηκε, με λεπτομέρειες στις υποδείξεις και τις διαβεβαιώσεις του τότε υπουργού Επικρατείας αλλά και συνεργατών του, τους οποίους δεν κατονόμασε καθώς δεν ρωτήθηκε γι΄αυτό και αναφέρθηκε αναλυτικά στο παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέληξε σε φιάσκο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε στην κατάθεση του "Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο". Στη συνέχεια, πάντα υπό την καθοδήγηση του...white house, o Νίκος Παππάς όπως κατέθεσε, ο εργολάβος, του είπε ότι βρέθηκαν 25 εκατομμύρια και θα έχει τα 3 για την εγγυητική του διαγωνισμού.


Παράλληλα, ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατέθεσε πως όταν η CCC υπαναχώρησε, ο Παππάς του είπε ότι αφού δεν έκαναν κανάλι, θα φτιάξουν μία εφημερίδα και καθ υπόδειξη του τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento. Ηδη, έχουν εξεταστεί οι δύο μάρτυρες που πρότεινε η Τοξότης, στενοί συνεργάτες του Χρ. Καλογρίτσα.