Καμία πρόθεση να απαντήσει στα αναρίθμητα «κενά» που υπάρχουν με φόντο την παραθαλάσσια βίλα στο Σούνιο, δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις, είτε το θεωρεί είτε όχι μείζον πολιτικό θέμα, αφού ο ίδιος έχει βάλει στο τραπέζι με αμέτρητες αναφορές τις περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και των πολιτικών του αντιπάλων.

Έτσι αντί ο κ. Τσίπρας να φέρνει ο ίδιος το θέμα στη Βουλή προκειμένου να δώσει τις αποστομωτικές απαντήσεις που ισχυρίζεται πως έχει, κάνει εξώδικά σε δημοσιογράφους και εφημερίδες που έκαναν το ρεπορτάζ.

Με την 11η Δεκεμβρίου να είναι η μέρα που ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, με την ψήφισή του στις 15, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει έστω και έτσι να δώσει σοβαρές απαντήσεις για το πολυτελέστατο σπίτι, το χαμηλό του ενοίκιο την ώρα που στην περιοχή τα υπόλοιπα ενοίκια «ζαλίζουν» το εξοχικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ισιοδυναμεί με ένα... δυάρι στο Μαρούσι, την ανακαίνιση, τις πρώτες ψευδείς αναφορές, μέχρι και το πώς τα κατάφερε να επικυρώσει το ενοικιαστήριο του σπιτιού χωρίς να έχει Ενεργειακό Πιστοποιητικό.

Όπως φαίνεται αυτό είναι κάτι που επειχεί να αποφύγει, αφού η φωτογραφία της πολυτελέστατης οικίας σπιλώνει το προφίλ που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλλιεργήσει με τις «ταπεινές» επιλογές του, τα προηγούμενα χρόνια. Όμως τα γούστα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει ραγδαία τελευταία, με τον ίδιο να έχει αφήσει πίσω του τις διακοπές σε κάμπινγκ και να… ψηφίζει φιλικά κότερα και «οικονομικές» βίλες.

Αν και το ζήτημα μετά αρκετά 24ώρα που απασχολεί έντονα την εγχώρια πολιτική σκηνή, ο κ. Τσίπρας μόλις το μεσημέρι της Τρίτης αποφάσισε να δώσει τη δική του εκδοχή για το πολυσυζητημένο σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει είναι ο πλέον ανορθόδοξος αφού στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο μαζί με τα σχετικά έγγραφα μίσθωσης του ακινήτου.

Βέβαια αυτή η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα μόνο να επιθυμητά αποτελέσματα αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά για μίσθωση του ακινήτου στο Σούνιο.

Κατά τα άλλα απαντήσεις δεν έδωσε, επιπλέον ερωτήματα δημιούργησε και σίγουρα να καταλαγιάσει ο θόρυβος δεν κατάφερε.

Όμως ακόμη και αν ο κ. Τσίπρας έδινε ικανοποιητικές απαντήσεις μέσα από τα Social media δεν θα κατάφερνε να αποφύγει αυτό που μάλλον επιχειρεί… το να παραστεί στη Βουλή και να απαντήσει σχετικά.

1. Πως γίνεται να νοικιάζει μια πολυτελέστατη βίλα σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής μόλις 500 ευρώ τον μήνα;

2. Πώς «πείστηκε» ο ιδιοκτήτης που προσπαθούσε να πουλήσει το ακίνητο 1.200.000 ευρώ να το νοικιάσει τόσο φθηνά;

3. Γιατί στην αρχή διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και προσπαθούσε να «μπερδέψει» μιλώντας για άλλο σπίτι;

Έτσι η επόμενη συζήτηση στη Βουλή δυστυχώς θα επισκιαστεί από την βίλα των Λεγραινών με τον Αλέξη Τσίπρα θέλοντας και μη να καλείται να δίνει τις σχετικές απαντήσεις.