Oλα ξεκίνησαν από ένα σχόλιο στο «Secret» των «Π» την προυγούµενη εβδοµάδα, για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή των Λεγραινών, κοντά στο Σούνιο και στο σπίτι που νοίκιαζε τα περασµένα καλοκαίρια. Η Νέα ∆ηµοκρατία, αντιλαµβανόµενη το ζήτηµα που προκύπτει µετά τα δηµοσιεύµατα και την ελλιπή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Κυριακής, στην οποία αναφερόταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν µετακοµίζει από την Κυψέλη, µε ανακοίνωσή της επισήµαινε µε νόηµα ότι «αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτηµα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε µία από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιον και µε ποιο µίσθωµα; Αναµένουµε τη συµπληρωµατική ανακοίνωση».

Η συµπληρωµατική ανακοίνωση από την Κουµουνδούρου ήρθε το απόγευµα της Κυριακής, µια απάντηση που εκ του αποτελέσµατος κρίθηκε παταγώδης αποτυχία, αφού, λόγω των αντιφάσεων και των αµείλικτων ερωτηµάτων που προέκυπταν συνεχώς, αναγκάστηκε να απαντήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δύο ηµέρες µετά. Στις αποκαλύψεις των «Π» έδωσε συνέχεια ο δηµοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος, µιλώντας στο Mega, έδωσε στη δηµοσιότητα περισσότερες λεπτοµέρειες από το ρεπορτάζ του. «Είναι χτισµένο το 1980 - αυτό τουλάχιστον αναφέρει η αγγελία πώλησής του. Σε αγγελία που αναρτήθηκε σχετικά µε αυτό το σπίτι σε ιστοσελίδα, το σπίτι φέρεται προς πώληση µε τιµή 1.200.000 ευρώ», ανέφερε ο σύµβουλος έκδοσης των «Νέων», ξετυλίγοντας ακόµα περισσότερο το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Η Νέα ∆ηµοκρατία επανήλθε µε ανακοίνωση θέτοντας έξι ερωτήµατα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και ζητώντας λεπτοµέρειες για το ακίνητο, το ενοίκιο και το ύψος του, αλλά και τον ιδιοκτήτη. Μία ηµέρα µετά, εξέδωσε νέα ανακοίνωση, αυτήν τη φορά µε δέκα ερωτήµατα.
exodiko

Την Τρίτη το θέµα είχε πάρει ήδη έκταση, οι λεπτοµέρειες είχαν γίνει γνωστές και τα ερωτήµατα ήταν ήδη πολλά. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δώσει την απάντησή του µέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Σύµφωνα µε τον ίδιο, το µίσθωµα για τα τρία πρώτα χρόνια ανέρχεται σε 500 ευρώ µηνιαίως και 900 ευρώ τον µήνα για τον τέταρτο. Για τα τρία πρώτα χρόνια, µάλιστα, υπήρξε προκαταβολή των µισθωµάτων. Η προκαταβολή µε έναν πολλαπλασιασµό ανήλθε στο ποσό των 18.000 ευρώ. Στην απάντησή του, αφού παραδεχόταν την ύπαρξη του νέου σπιτιού που νοικιάζει, έδωσε λεπτοµέρειες για το ύψος του ενοικίου, απαντώντας και για τις εργασίες που έγιναν σε αυτό, αναφέροντας ότι κόστισαν 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη. Το απόγευµα της Τρίτης, µόλις λίγες ώρες µετά την απάντηση που έδωσε µέσα από τη σελίδα του στο Facebook και το ξέσπασµα νέου γύρου ερωτηµάτων γύρω από την τιµή του µισθώµατος, ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να στείλει εξώδικα στον εκδότη των «Π», Γιάννη Κουρτάκη, και στον σύµβουλο έκδοσης των «Νέων», Γιώργο Παπαχρήστο.

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ

Το θέµα της βίλας που µισθώνει ο Αλέξης Τσίπρας κοντά στο Σούνιο και η εξέλιξη µε την απάντησή του άφησε εκτεθειµένη την Κουµουνδούρου. Και αυτό γιατί µεταξύ της αντίδρασης της αξιωµατικής αντιπολίτευσης το απόγευµα της περασµένης Κυριακής και της απάντησης του Αλέξη Τσίπρα το µεσηµέρι της Τρίτης εντοπίζονται αντιφάσεις και σηµαντικά λάθη.

Η αρχική απάντηση της Κουµουνδούρου ανέφερε, µεταξύ άλλων: «Εδώ και έξι χρόνια, είναι δηµόσια γνωστό ότι νοικιάζει µια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου. Αν η Ν.∆., µετά από έξι χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί σήµερα, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν φοράει µάσκα όταν κάνει ποδηλατάδα και φωτογραφίζεται µε κόσµο, έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστηρίου, αφού δηλώνεται στο ‘‘πόθεν έσχες’’». Η εντύπωση που δηµιούργησε η παραπάνω ανακοίνωση ήταν ότι πρόκειται για το παλιό σπίτι που µίσθωνε ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοχή, από το οποίο παραδέχθηκε ο ίδιος ότι έφυγε το καλοκαίρι του 2019. Στην ίδια ανακοίνωση, µάλιστα, γίνεται λόγος για το «πόθεν έσχες» του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Λεπτοµέρεια; Στο «πόθεν έσχες» του Αλέξη Τσίπρα και κάθε πολιτικού δεν γίνεται αναφορά στα ακίνητα για τα οποία καταβάλλει ενοίκια, αλλά µόνο στα ακίνητα τα οποία είναι στην ιδιοκτησία του και από τα οποία λαµβάνει τις µισθώσεις.

Με καθυστέρηση δύο ηµερών µετά την ανακοίνωση της Κουµουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, µε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, «άδειασε» πανηγυρικά την Κουµουνδούρου.

Αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται για το παλιό σπίτι, κάτι που αναφερόταν µε σαφήνεια στην ανακοίνωση, αλλά για ένα νέο, πρόσφατα ανακαινισµένο.

Το ερώτηµα που τίθεται είναι αν στην Κουµουνδούρου και στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την πραγµατικότητα και προσπάθησαν πληµµελώς να καλύψουν τον Αλέξη Τσίπρα και να αποσιωπήσουν το θέµα ή δεν γνώριζαν καν την αλήθεια.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου