Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του, μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για τη βίλα στο Σούνιο, καθώς αποτελούν ένα σοβαρό χτύπημα στο πολυδιαφημισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας βαθιά πληγή και στο προφίλ του πάλαι ποτέ αριστερού πολιτικού, ο οποίος αναρριχήθηκε στην εξουσία, πολεμόντας το «παλιό σύστημα», την χλιδή και προασπιζόταν τα δικαιώματα της μεσαίας τάξης.

Η φωτογραφία μάλιστα της πολυτελέστατης οικίας, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σπιλώνει το προφίλ που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλλιεργήσει με τις «ταπεινές» επιλογές του, τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα, η τεράστια πίεση που αισθάνεται τόσο εσωκομματικά όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία, τον οδηγεί να καταφεύγει σε απειλές και εξώδικα σε δημοσιογράφους. Ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης έδωσε χθες μια πρώτη απάντηση αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει τον δημόσιο έλεγχο, λάθος δουλειά διάλεξε να κάνει. Και αν νομίζει ότι τρομάζουμε με εξώδικα, να τον ενημερώσουμε ότι δεν μας τρόμαξαν οι διώξεις, οι συλλήψεις και οι εντολές που έδιναν επί ημερών του οι Υπουργοί του στην Αστυνομία για την καταδίωξή μας. Αυτά, σε άλλους. Όχι σε εμάς.»

Τα 5 ερωτήματα που ζητούν πειστικές απαντήσεις

Μετά από 3 ημέρες σιωπής πάντως εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το πολυσυζητημένο σπίτι. Βέβαια αυτή η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα μόνο να επιθυμητά αποτελέσματα, με τη ΝΔ, στελέχη κομμάτων, αλλά και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να του ζητούν «πειστικές απαντήσεις» για το πολυτελέστατο σπίτι και το χαμηλό του ενοίκιο, την ώρα που στην περιοχή τα υπόλοιπα ενοίκια «ζαλίζουν», παραθέτοντας ταυτόχρονα μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

1. Γιατί ο Τσίπρας δεν παραδέχτηκε εξαρχής πως νοικιάζει νέα εξοχική κατοικία;

2. Πως γίνεται να νοικιάζει μια πολυτελέστατη βίλα σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής μόλις 500 ευρώ τον μήνα, η οποία είχε κοστολογηθεί προς 1.200.000 ευρώ πριν από την πολυτελή ανακαίνισή του;

3. Υπάρχει άλλη κατοικία 141 τ.μ. στην ίδια περιοχή που να νοικιάζεται με το ίδιο τίμημα;

Η έρευνα του parapolitika.gr για τα ενοίκια στην περιοχή

4. Πώς «πείστηκε» ο ιδιοκτήτης που προσπαθούσε να πουλήσει το ακίνητο 1.200.000 ευρώ να το νοικιάσει τόσο φθηνά;

5. Γιατί στην αρχή διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και προσπαθούσε να «μπερδέψει» μιλώντας για άλλο σπίτι;

«Μπάζει» από παντού η βίλα Τσίπρα στα Λεγραινά

Όσες περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περίφημη βίλα του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά, που η εφημερίδα Παραπολιτικά αποκάλυψε πως νοίκιασε, τόσο περισσότερο εκτεθειμένος μένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις και εξώδικα τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα, στο οίκημα που η οικογένεια Τσίπρα μισθώνει λίγα βήματα από τη θάλασσα, μπορεί να έγινε ανακαίνιση ύψους 20.000 ευρώ όπως φαίνεται όμως κανείς δεν ασχολήθηκε με το να βγει το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, αξίας… 50 ευρώ.



Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πιστοποιητικό από το 2011 είναι υποχρεωτικό και μάλιστα δεν μπορεί να γίνει καμία συναλλαγή για ένα κτίριο που δεν διαθέτει αυτό το χαρτί.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα πώς κατατέθηκε στην εφορία ένα μισθωτήριο συμβόλαιο για έναν χώρο ο οποίος δεν διαθέτει ένα απαραίτητο έγγραφό;


Νέες αποκαλύψεις

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της βίλας στο Σούνιο.

Όπως αποκάλυψε στο Mega ο σύμβουλος έκδοσης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Παπαχρήστος, το σπίτι για το οποίο γίνεται λόγος είναι διαφορετικό από αυτό που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοικίαζε ήδη στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας.

«Είναι ένα διαφορετικό σπίτι, σε αρκετή απόσταση από το προηγούμενο, το οποίο ανήκε σε ένα συγκρότημα κατοικιών του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου», είπε. Πρόσθεσε μάλιστα πως το συγκεκριμένο σπίτι που ενοικίασε ο Αλ. Τσίπρας «ήταν ερείπιο. Είναι χτισμένο το 1980, αυτό τουλάχιστον αναφέρει η αγγελία πώλησής του. Σε αγγελία που αναρτήθηκε σχετικά με αυτό το σπίτι σε ιστοσελίδα, το σπίτι φέρεται προς πώληση με τιμή 1.200.000 ευρώ».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως από πληροφορίες που διέρρεε ο ΣΥΡΙΖΑ, γινόταν γνωστό πως η ανακαίνιση του σπιτιού κόστισε περίπου 40.000 ευρώ.

«Οι γνωρίζοντες λένε ότι η ανακαίνιση, επειδή ήταν, επαναλαμβάνω, ερείπιο αυτό, κόστισε πολύ περισσότερο. Μάλιστα, οι περίοικοι αναφέρουν ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο. Μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά είναι προφανές ότι μιλάμε για μια πλήρη ανακαίνιση. Εκ βάθρων ανακαίνιση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος, ενώ, επικαλούμενος ξανά μαρτυρίες περιοίκων, τόνισε πως την ανακαίνιση ανέλαβε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Καταλήγοντας, ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στάθηκε στον τρόπο που χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα και στις ευθείες απαντήσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποφεύγει να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός. «Να δοθεί το συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού, το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να πάει στην εφορία», ανέφερε, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν έχει παραπάνω από 50 σπίτια, τα οποία νοικιάζονται με ενοίκια της τάξεως των 5.000, που δεν μπορεί να καταβάλλεται χέρι με χέρι.

«Θα μπορούσε η οικογένεια Τσίπρα να πει ορίστε, έδωσα στον κύριο Περόνε, διότι ένας Ιταλός φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο προηγούμενος ή ο τωρινός, δεν ξέρω, θα φανεί αυτό, ο κ. Περόνε, ορίστε, εισέπραξε 5.000 ευρώ για το ενοίκιο αυτού του σπιτιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει απαντήσεις», είπε κλείνοντας ο Γ. Παπαχρήστος.

Πόσο πούλαγε τη βίλα του Σουνίου ο Ιταλός ιδιοκτήτης της

Διατηρητέο, ανακαινισμένο πλήρως το 2004, βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του Σουνίου, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγγελία μεσιτικού γραφείου για την εξοχική κατοικία που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας έναντι 500 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o ιδιοκτήτης του, κάποιος κύριος ονόματι Περόνε, Ιταλικής καταγωγής, είχε αναθέσει σε γνωστό μεσίτη του Σουνίου την πώληση της βίλας του στο Κάτω Σούνιο, έναντι 1.200.000 ευρώ, ευελπιστώντας ότι όλο και κάποιος με την αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια θα ενδιαφερθεί να το αγοράσει.



Ο μεσίτης που το ανέλαβε, το προωθούσε στους πελάτες του και υποψήφιους αγοραστές ως μοναδικό ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του Σουνίου, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Αδιαμφισβήτητα η θέση του ακινήτου είναι μοναδική, καθώς οι χώροι του απέχουν λίγα μόλις μέτρα από τα θαλασσινά νερά, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα, κάνοντας τον επισκέπτη να νιώθει μια απίστευτη ηρεμία και χαλάρωση, σε απόσταση ούτε μιας ώρας από το κέντρο της Αθήνας και την πολύβουη Κυψέλη, εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.



Σύμφωνα με παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, το συγκεκριμένο ακίνητο-φιλέτο με τιμή ανά τ.μ. 8.571 ευρώ ήτοι 1.200.000 ευρώ για 140 τ.μ. μαζί με το παραθαλάσσιο οικόπεδο του ενός στρέμματος που το περιβάλει, τα 500 ευρώ ενοίκιο που δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός για τα τρία πρώτα χρόνια μίσθωσης του και τα 900 ευρώ για το τέταρτο έτος, δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα της real estate αγοράς του Σουνίου.



Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνει το μεσιτικό γραφείο, η βίλα βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Σούνιο (Λαύριο) σε οικιστική ζώνη με έτος κατασκευής το 1945 και έτος ανακαίνισης το 2004. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση (ενδοδαπέδια θέρμανση) και χωρίζεται δε δυο επίπεδα.



Διαθέτει δυο κουζίνες, δυο σαλόνια και δυο μπάνια. Βάσει της ίδιας περιγραφής χαρακτηρίζεται «ανακαινισμένο, βαμμένο, επιπλωμένο», κατάλληλο τόσο για εξοχικό όσο και για επαγγελματική χρήση. Η απόσταση του από τη θάλασσα είναι στα πέντε μόλις μέτρα.

Στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου υπάρχει πισίνα, αν κι αυτό το στοιχείο δεν προκύπτει μέσα από το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό της αγγελίας. Τα δάπεδα είναι από μάρμαρο, τα κουφώματα είναι ξύλινα, υπάρχει playroom και ασανσέρ που διευκολύνει τους ενοίκους.