500 ευρώ. Το ανώτατο χρηματικό όριο σε καθεμία από τις ιστοσελίδες αναζήτησης κατοικίας που επισκέφτηκα τις τελευταίες ώρες. Μια τιμή που από μόνη της μπορεί να οδηγούσε κάποιον σε αποτελέσματα σε κάποιες περιοχές, αλλά σε συνδυασμό με την Λαυρεωτική ως υποδεικνυόμενη τοποθεσία δεν απέδωσε καρπούς.

Γιατί πολύ απλά, οι τιμές σε αυτήν την περιοχή κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη. Και είναι αυτή ακριβώς η διαπίστωση που καθιστά τον Αλέξη Τσίπρα, σήμερα, υπόλογο στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών για την πρόσφατη του ανάρτηση στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια ανάρτηση που έβριθε από φαρισαϊσμό και στρεβλώσεις της πραγματικότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας παραγνωρίζει ότι η ελληνική κοινωνία έχει ευθυκρισία πέρα από ρεαλιστική αντίληψη. Και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη του κόμματος του, κομίζουν στο δημόσιο βίο συμπεριφορές αντιστρόφως ανάλογες με την ακεραιότητα και τις προαπαιτούμενες αξίες του «εκλέγεσθαι».

Δεν πάει πολύς καιρός από την αποκάλυψη ότι ο Ευρωβουλευτής της Αριστεράς, κ. Παπαδημούλης, διπλασίασε τα ακίνητα του πόθεν έσχες, τα οποία στη συνέχεια εκμίσθωνε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση με κύρια οικονομική δραστηριότητα τη στέγαση μεταναστών. Μετέτρεψε, με αυτόν τον τρόπο, τον εξαγόμενο ανθρωπισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε μέσο βιοπορισμού. Αντί για εστία για κατατρεγμένους, τα ακίνητα του έγιναν εστία πλουτισμού. Άλλωστε, οι ανέσεις και ο κυβερνητισμός είναι κάτι παραπάνω αρκετά για να κονιορτοποιήσουν τα ιδεολογήματα και τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το είδαμε αυτό να συμβαίνει με τους πλειστηριασμούς, όπου πολύ γρήγορα το κόμμα του κ. Τσίπρα πέρασε από το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στο «Κανένα σπίτι χωρίς άλλον ιδιοκτήτη». Και δεν ξεχνάμε πως ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι του διατράνωναν πως «ο ήλιος, η άμμος και η θάλασσα δε νοικιάζονται» πριν μερικά χρόνια. Σήμερα, μένουν σε βίλες και παραθερίζουν σε κότερα. Συνεχίζουν, έτσι, ακάθεκτοι να διολισθαίνουν στη λογική «ό,τι νόμιμο και ηθικό». Αφού σιώπησε για το σπίτι στο Σούνιο επί 3 ημέρες και διέψευδε κατηγορηματικά την ύπαρξη νέας βίλας, επισημοποίησε μέσω διαδικτύου την ενοικίαση της και απέστειλε πληθώρα εξωδίκων σε δημοσιογράφους. Σίγουρα είναι, πλέον, αστός, δεν είναι όμως ηθικός.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από γιαλαντζί επαναστάτες του Σουνίου. Αντιθέτως, επιθυμεί μια υπεύθυνη, ηθική και άμεμπτη πολιτική σταδιοδρομία, αλλά πρωτίστως και στάση ζωής. Σίγουρα, σε κάθε περίπτωση, δεν αποδέχεται το να πολιτεύεται κάποιος αντί για statesman, ως real estate man!

* Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη είναι Οικονομικός Σύμβουλος MSc, Πρόεδρος Σ.Ε.Φ., Πολιτευτής ΝΔ B' Πειραιά