Σαν «βόμβα» έσκασαν οι αποκαλύψεις για στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της εταιρείας Price Water House Coopers, η οποία, με εντολή των δικαστικών αρχών, διενήργησε έλεγχο στην εταιρία, κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα, φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον για την υπόθεση της Folli Follie.

Οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης και Μάκης Μπαλαούρας φέρονται να έδειξαν ενδιαφέρον για την υπόθεση η οποία απασχόλησε την επικαιρότητα και τις αρχές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα τέσσερα πρόσωπα αντέδρασαν διαψεύδοντας κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση απειλώντας μάλιστα και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το ζήτημα ωστόσο «απειλεί» τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα καθώς μία ακόμα υπόθεση από την περίοδο της διακυβέρνησής του βγαίνει στο φως και για ακόμα μία φορά αγγίζει τόσο το κόμμα του, όσο και την κυβέρνησή του, σε σημείο μάλιστα να δημιουργείται κάποιο μοτίβο από τη στιγμή που οποιαδήποτε υπόθεση έχει προκύψει, υπάρχει η δικαιολογία ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε.

Στο σημείο αυτό ωστόσο προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν γνώριζε τι γίνεται στην ίδια του την κυβέρνηση και στο ίδιο του το κόμμα. Δεν γνώριζε για το περίφημο Plan B του πρώτου εξαμήνου του 2015, όπως δεν γνώριζε και για όσα ελέγχεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην υπόθεση της Novartis. Δεν γνώριζε για τη δραστηριότητα του Μανώλη Πετσίτη αλλά και για όσα αναφέρονται στην έκθεση της εταιρείας Price Water House Coopers.

Το σκέλος που περιέχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε η υπόθεση να διαβιβαστεί στην Βουλή, οπότε αργά ή γρήγορα το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετείται επ’ αυτού.