«Δεν πρόκειται για απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά για αλλαγή», δήλωσε στα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Πρωτόπαππας σημείωσε πως «η Φώφη Γεννηματά έκανε νέα διάταξη στελεχών που εκφράζει καλύτερα την στρατηγική του κόμματος», ενώ είπε πως «κανείς δεν μόνιμος σε μια θέση».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν συνεργάζεται με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ», ενώ είπε ότι «για την κυβερνώσα Αριστερά πρέπει να δυναμώσει το Κίνημα Αλλαγής».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Πρωτόππαπα στα Παραπολιτικά 90,1: 

Αναφορικά με την «απομάκρυνση» του κ. Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πρωτόπαππας δήλωσε: «Δεν πρόκειται για απομάκρυνση, πρόκειται για αλλαγή. Όπως συμβαίνει σε όλα τα κόμματα κατά καιρούς υπάρχουν αλλαγές στα στελέχη χωρίς να σημαίνει αυτό ότι μειώνονται τα στελέχη, χωρίς να ανατρέπεται η γενικότερη παρουσία των στελεχών μας».

«Όταν θέλεις να κάνεις μια πολιτική, ειδικά όταν θέλεις να αναπτύξεις καλύτερα μια στρατηγική την οποία έχεις θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση ότι επιλέγεις, εφόσον τον επιλέγεις εσύ τον εκπρόσωπο σου, ο εκπρόσωπός σου να εκφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο αυτή τη γενική στρατηγική την οποία εσύ επιθυμείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ικανά τα άλλα στελέχη, ίσα-ίσα που ο Λοβέρδος είναι ικανότατο στέλεχος και θα συνεχίσει να προσφέρει στην παράταξη και ως τομεάρχης εξωτερικών και ως μέλος του Πολιτικού Συμβούλιου. Κάθε φορά επιλέγεις μια διάταξη των στελεχών που εξυπηρετεί καλύτερα το στόχο σου δεν σημαίνει ότι οι άλλοι δεν μπορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η διάταξη που κατά την άποψη της κας Γεννηματά, αυτό δείχνει τουλάχιστον η επιλογή που έκανε, η διάταξη η οποία εξυπηρετεί καλύτερα τη στρατηγική την οποία εκφέρουμε ως εκπρόσωποι είναι αυτή την οποία έκανε αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει σε καμια περίπτωση ότι δεν υπάρχουν και οι οπτικές στων στελεχών οι οποίες βεβαίως μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα αναπτύσσονται και επίσης δεν σημαίνει ότι ο Ανδρέας δεν είναι πάντα ένα κεντρικό μας στέλεχος ιδιαίτερα προβεβλημένο και αξιόλογο ο οποίος μάλιστα θα έχει και κεντρική ευθύνη πάντα και ως μέλος του Πολιτικού Συμβούλιου και ως υπεύθυνος εξωτερικών», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ουδείς είναι μόνιμος σε ένα πόστο κάθε φορά γίνονται αλλαγές προκειμένου να εκφέρεις με τον τρόπο που θέλεις μια στρατηγική που επιλέγεις. Εδώ επιλέχτηκε με απόφαση και του πολιτικού συμβούλιου πρόσφατα μια συγκεκριμένη στρατηγική που αφορά τη στάση μας απέναντι όχι μόνο στη συγκυρία αλλά και τις στρατηγικές μας επιλογές για την πορεία και του ΚΙΝΑΛ. Γίνεται μια διάταξη στελεχών η οποία εξυπηρετεί αυτή την στρατηγική και την τακτική η οποία επιλέχτηκε με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερα η πρόεδρος διότι αυτή αποφασίζει τους εκπροσώπους, υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η στρατηγική που έχει επιλεγεί είναι σαφής και καθαρή, αυτόνομη πορεία. Δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος, δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ , δεν έχουμε καμία σχέση με την πολιτική την οποία εκφράζει», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Πολιτικός αντίπαλος βεβαίως».

ΔΗΜ.: Ιδεολογικός;

«Τώρα τι ιδεολογία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μεγάλη κουβέντα και αν είναι ενιαία. Είναι σαφώς πολιτικός μας αντίπαλος ιδιαίτερα σε εκείνες τις πτυχές του λαϊκισμού του εξέφραξε και εκφράζει είναι σαφές ότι είμαστε απέναντι. Ιδεολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος είναι και η ΝΔ όμως και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι», διευκρίνισε ο κ. Πρωτόπαππας.

Ερωτηθεις αν σήμερα υπάρχουν συνθήκες για μια κυβερνώσα Αριστερά, ανέφερε: «Για να γίνουν συνθήκες για μια κυβερνώσα Αριστερά με την έννοια που έλεγε ο κ. Σκανδαλίδης παλιότερα σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να δυναμώσει πολύ το ΚΙΝΑΛ, να γίνει πρωταγωνιστής. Τότε θα υπάρχουν οι συνθήκες για κυβερνώσα Αριστερά γιατί η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ».

Για τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε: «Το ποσοστό μας δεν είναι 6,5% , έτσι έλεγαν και στις εκλογές ότι θα πάρουμε 5 και πήραμε 8%.

ΔΗΜ.: Σας το ρωτώ αυτό γιατί κάποιοι το χρεώνουν αυτό στην κα Γεννηματά

«Η κα Γεννηματά πήρε το χώρο στο 4 και τον πήγε στο 8 από εκεί και πέρα η κα Γεννήματα που δεν είναι μόνο η κα Γεννηματά , μην υποτιμούμε και τα άλλα στελέχη, όλοι αυτοί προσπάθησαν το 4 έγινε 8 και θα γίνει πάνω από 10 όποτε και αν γίνουν εκλογές. Διότι αν έχετε προσέξει ο πολύ μεγάλος αριθμός της αδιευκρίνιστης ψήφου το 20% δεν προέρχεται από τη Δεξιά. Η ΝΔ έχει πετύχει συσπείρωση απόλυτη σχεδόν, ότι παίρνει, παίρνει. Από εκεί και πέρα ο κόσμος ο υπόλοιπος έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτή τη στιγμή στη μέση. Δεν είναι μηχανή η πολιτική, είναι ζωντανό πράγμα... Οι άνθρωποι που σήμερα είναι οριοθετημένοι ως αδιευκρίνιστοι και ψάχνουν είναι ανθρωποι πολιτικοποιημένοι, έχουν άποψη και στην άποψη αυτή αναζητούν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Εάν τους της δώσουμε εμείς και μπορούμε να τους τη δώσουμε τα αποτελέσματα θα είναι ριζικά διαφορετικά», απάντησε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς πως θα δεχόταν το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ.Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ανεφερε: «Θα απαγορεύσουμε σε κανένα που είναι προβεβλημένο στέλεχος να βάλει υποψηφιότητα; Βεβαίως έχουν δικαίωμα όλα τα στελέχη μας κυρίως τα προβεβλημένα στελέχη μας εφόσον το επιλέξουν να διεκδικήσουν ηγεσία έχουν δικαίωμα να το κάνουν, με μια διαφορά ότι «κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο». Τώρα πρέπει να πάμε όλοι μαζί στη μάχη και βεβαίως σε μερικούς μήνες που θα ανοίξουν αυτές οι διαδικασίες και που θα είναι διαδικασίες που θα τηρηθεί απόλυτα το καταστατικό, έχει απόλυτο και σεβαστό δικαίωμα ο καθένας να κάνει τις επιλογές του».