Ένα διαφορετικό μοντέλο εκπροσώπησης φαίνεται πως επιλέγει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης σε σχέση με αυτό του προκατόχου του Στέλιου Πέτσα. Όπως φαίνεται, ο κ. Ταραντίλης θα κινηθεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με πιο συναινετικό ύφος, αλλά και πιο ουσιαστικό στην πράξη, καθώς αυτό ταιριάζει στο δικό του (ακαδημαϊκό) προφίλ. Ταυτοχρόνως και συγκεκριμένα από αυτή την εβδομάδα θα πάρει το βάπτισμα του τηλεοπτικού πυρός με εμφανίσεις στις πρωινές εκπομπές. Προφανώς αυτό θα είναι και το πλέον δύσκολο κομμάτι.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, ειναι rock και δεν το κρύβει. Κάποτε ειχε μακριά μαλλιά και ηταν μέλος της μπάντας «The odd mods». Ειναι πατέρας δύο κοριτσιών, γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα καταγόμενος απο την Κορίνθια και τη Βοιωτία. Έζησε όμορφα μαθητικά χρονια φοιτώντας στο 29ο γυμνάσιο και 3ο λύκειο Αθηνών. Το 1992 πέρασε στο τμήμα μαθηματικών του του πανεπιστημίου Πατρών , απ όπου και αποφοίτησε.

Το 1992 συμμετείχε στην ροκ μπάντα με το όνομα «Τhe odd mods». Το 1994 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά με την Δ.Α.Π-ΝΚΦΚ , όπου διετέλεσε υπευθυνος του Μαθηματικού τμήματος στο Πανειστημιο Πατρών καθώς και υπευθυνος οργάνωσης της Πάτρας. Το 1998 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην επιχειρησιακή έρευνα στο London School of Economics (LSE). Το 2003 εκλέχθηκε λέκτορας στο τμήμα διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ -πρώην ΑΣΟΕΕ). Το 2008 εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στο ΟΠΑ. Το 2009 παντρεύτηκε την γυναίκα της ζωής του, τη Νίκη.