Στο διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και οι χρήστες πιστωτικών καρτών με τις υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκη σχετικά με το που βρίσκεται ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες.

 Ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής  απάντησε πως είναι άκρως «παράνομο να γνωρίζω το πόρισμα της επιτροπής ανταγωνισμού. Επέλεξα την παρούσα ηγεσία της επιτροπής ανταγωνισμού η οποία απολαμβάνει της πλήρους ανεξαρτησίας από στην κυβέρνηση για να διεξάγει έρευνες χωρίς κανένα έλεγχο». Να σας θυμίσω μάλιστα πως «Ουδέποτε καμία τράπεζά δεν έχει ελέγχει από την Αρχή Ανταγωνισμού. Εμείς όμως δίνουμε στην Επιτροπή την ανεξαρτησία να κάνει την δουλειά της». 

 Ερωτώμενος από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης σχετικά με  συγκεκριμένη διεξαχθείσα έρευνα μετά από τις καταγγελίες,  «ποιος είναι ο ορίζοντας και ποιες πολίτικες κινήσεις θα γίνουν για να συντομεύσει το πόρισμα και να δουν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμουλάκης,  « ή μήπως δεν υπάρχει πολιτική βούληση ή αδυναμία προς την πίεση να λυθεί αυτό το ζήτημα; »

 Ο Α. Γεωργιάδης απάντησε ξεκάθαρα, «πως η έρευνα αυτή είναι για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η όχι καρτέλ, αυτό θα το κρίνει η αρχή και η δικαιοσύνη». Ως προς την πίεση ο υπουργός Ανάπτυξης, είπε  «είμαι ευθύς, δεν μπορεί συνταγματικά να πιέσει ο υπουργός, να ρωτήσει να εμπλακεί σε εν εξέλιξη ερεύνα αυτό είναι παράνομο». «Το νόμιμο που κάναμε» συμπλήρωσε ο υπουργός, «ήταν να παρέχουμε τα εργαλεία στην επιτροπή. Αλλά να πάρουμε τηλέφωνο και να πούμε κάντε γρηγορότερα είναι παράνομο! Και είναι παρέμβαση! Σέβομαι απολύτως την αξία της επιτροπής».

 Για να βοηθήσουμε στο έργο της είπε ο κ. Γεωργιάδης «αλλάξαμε την ηγεσία, την χρηματοδότηση κάναμε  τις προσλήψεις. Οι 11 μήνες είναι μέσα στο χρονικό ορίζοντα ή έξω είναι εντός των χρόνου όσο αφορά του πόρισμά» αναρωτήθηκε και επεσήμανε πως «10 υπάλληλοι της Αρχής ασχολούνται με αυτήν την έρευνα, με με χρήση ειδικού λογισμικού και άνοιγμα λογαριασμών και αυτό χρειάζεται χρόνο».