Τα γρήγορα πολιτικά του αντανακλαστικά αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του έδειξε στην πράξη και χωρίς τυμπανοκρουσίες ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ανέλαβε να προμηθεύσει τους συμπατριώτες μας στην Κοινότητα Δερβιτσάνης με υγειονομικό υλικό προκειμένου να τους ενισχύσει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κοροναϊού. Ο υφυπουργός απέφυγε να δημοσιοποιήσει την πρωτοβουλία του αυτή η οποία έγινε γνωστή από την ευχαριστήρια ανακοίνωση της κοινότητας. Μέσω του Γενικού Προξενείου μας στο Αργυρόκαστρο η κοινότητα Δερβιτσάνης παρέλαβε μάσκες, γάντια, στολές προστασίας, αντισηπτικά, θερμόμετρα αλλά και παλμικό οξύμετρο για το τοπικό ιατρικό κέντρο.

147668926_712017476149735_4211343475583179507_n


Γνωρίζουμε, επίσης, ότι με καίριες παρεμβάσεις του ο κ. Βλάσης έχει διευκολύνει το τελευταίο διάστημα τις μετακινήσεις νοσούντων κατοίκων της περιοχής στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, κάτι που αποτελούσε χρόνιο πρόβλημά τους.

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή ο κ. Βλάσης έθεσε ως πρώτη του προτεραιότητα να ενισχύσει τους δεσμούς των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό δείχνοντας, ιδιαίτερη ευαισθησία για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, την οποία έχει επισκεφθεί δύο φορές στη Δερβιτσάνη, την Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες.

Απ’ όσο γνωρίζουμε ο υφυπουργός έχει πάρει σαφείς οδηγίες τόσο από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια να βρίσκεται κοντά στην ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και απ’ ό,τι φαίνεται φέρνει εις πέρας την αποστολή του.