Επίθεση στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή ανακοίνωση του κόμματος, το οποίο ρίχνει ευθύνες σε κυβέρνηση και Πολιτική Προστασία για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Μήδεια», εξαπέλυσε ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Με αφορμή ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χαρδαλιάς κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ για λαϊκισμό και εξηγεί τις κινήσεις της Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με τον δήμο Διονύσου, ο οποίος επλήγη από την κακοκαιρία.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά

«Κάποιοι εκεί στο ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα! Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μικροπολιτικές χυδαιότητες, ειδικά την ώρα της μάχης μέχρι και ο πιο ταλαιπωρημένος συμπολίτης μας να αποκτήσει άμεσα ρεύμα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους!», έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Με επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τα σφοδρά και πρωτόγνωρα εδώ και δεκαετίες καιρικά φαινόμενα γιατί "καθυστέρησε απελπιστικά" να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον Δήμο Διονύσου!», τόνισε.

«Ο Δήμος Διονύσου στις 16/2 το πρωί έκανε αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, όπου σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και το ίδιο μεσημέρι στις 16:01 το αίτημα της διαβιβάστηκε στην Πολιτική Προστασία. Στις 19:26 της ίδιας ημέρας(δηλ. 3 ώρες και 25 λεπτά αμέσως μετά το αίτημα) ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε Έκτακτη ανάγκη, ενώ από τις 18:12 λεπτά οι Ένοπλες δυνάμεις και η Πυροσβεστική υπηρεσία είχαν πάρει εντολή από την Πολιτική Προστασία ενεργοποίησης των μηχανισμών τους, αποστολής μηχανημάτων και στελέχωσης συνεργείων προς αρωγή και συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Διονύσου!

Τίποτε περισσότερο! Τα υπόλοιπα σύντομα… προέχει η συνδρομή μας στην πλήρη αποκατάσταση των μαζικά κατεστραμμένων δικτύων της ΔΕΗ και του τέλους της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας…», κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά: