Σε προσωπικό πολιτικό Βατερλώ του Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περνά κάτω από τον πήχη που είχαν σηκώσει πολύ ψηλά από την Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας παρόλο που είχε το πλεονέκτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μπορούσε να «στριμώξει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη στιγμή που ο δεύτερος ασκεί την εξουσία από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα, απέτυχε παταγωδώς, αποδεικνύοντας το αντιπολιτευτικό έλλειμμα που διαπιστώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόταση κατώτερη των περιστάσεων

Απέναντι στις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός (Αλλαγή Ποινικού Κώδικα, διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr, μητρώο επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους, ειδική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κώδικες δεοντολογίας και δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη) η «αντιπρόταση» του Αλέξη Τσίπρα ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Στήριξε τον Παύλο Πολάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε για ακόμα μία φορά να στηρίξει τον Παύλο Πολάκη, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας λέει εκείνα που θέλει να πει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν μπορεί λόγω του προφίλ που θέλει να καλλιεργεί. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλώθηκε στο σύγχρονο «κουτσομπολιό» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταφέροντάς το στη Βουλή και δίνοντάς του αξία. Έκανε λόγο για «ένοχο μυστικό» που συνδέει τον πρωθυπουργό με την κ. Μενδώνη και δήθεν δεν του επιτρέπει να την αποπέμψει δημιουργώντας έτσι ομίχλη και θολούρα και όταν κλήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το αποκαλύψει δεν το έκανε. Ο Αλέξης Τσίπρας, για μία ακόμα φορά, «φλερτάρει» με τις θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, χωρίς να το λέει ευθέως. Την ίδια δηλαδή πρακτική που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Γραμμή» από Βαξεβάνη

Ακόμα χειρότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε από το βήμα της Βουλής ότι οριακά παίρνει αντιπολιτευτική «γραμμή» από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τις αναρτήσεις που κάνει ο τελευταίος στο Twitter. Αυτές γίνονται «όπλο» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις μετατρέπει σε πολιτικό λόγο εναντίον της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας κατάφερε να μετατρέψει τη συζήτηση για ένα σοβαρό ζήτημα σε ρεσιτάλ λασπολογίας, υποβαθμίζοντας την τεράστια σημασία του καθώς όσα ερευνώνται από την ελληνική Δικαιοσύνη αγγίζουν τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό πάντως δεν ταυτίζεται με όσα πρεσβεύει διαχρονικά η Αριστερά στην Ελλάδα και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής το επισήμανε δηκτικά. Και μετά αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου τι πάει λάθος με την πολιτική που ακολουθούν και τα μηνύματα που εκπέμπουν σε μία σειρά ζητημάτων.