«Εικόνες όπως οι χθεσινές στη Νέα Σμύρνη δεν χαροποιούν κανέναν, σημαντικό είναι να έχουμε όλη την εικόνα του περιστατικού», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ, με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Πέτσας, φαινόμενα υπέρμετρης βίας πρέπει να καταδικάζονται από όλους.

Για την πανδημία του κοροναϊού είπε πως η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει στην Ελλάδα και πως πρέπει να κοιτάζουμε με ορίζοντα το Πάσχα.

Προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα  εκτίμησε πως θα βρεθεί μια διέξοδος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέλιου Πέτσα στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ο αν. υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Περιμένω και εγώ να δω πως θα καταλήξει η έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει για να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες υπέρμετρης χρήσης βίας».

«Θέλω να ξέρω ποια είναι όλη η εικόνα από την αρχή και για αυτή δεν έχω άποψη υπό την έννοια ότι καταλαβαίνω ότι υπάρχουν οι αναφορές από την πλευρά της Αστυνομίας ότι υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα που προκάλεσε την όλη εμπλοκή της Αστυνομίας. Θα περιμένω να δω πως θα καταλήξει η έρευνα γύρω από την υπόθεση πριν τοποθετηθώ οριστικά αλλά αυτή η εικόνα που είδαμε δεν είναι μια εικόνα που χαροποιεί κανέναν και πολύ περισσότερο την ίδια τη αστυνομία σε μια προσπάθεια που κάνει και η οποία σε μεγάλο βαθμό είχε φέρει κάποια αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια να αποκαταστήσει μια καλή ισορροπία ή εμπιστοσύνη στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει στο Συνήγορο του Πολίτη από το 2011 και μετά η υποχρέωση της συλλογής όλων αυτών των περιστατικών, η αξιολόγησή τους και φυσικά η κατάθεση των συμπερασμάτων για όλα αυτά τα περιστατικά καταγγελιών απέναντι στην Αστυνομία στην έκθεση του Συνηγόρου του πολίτη. Αν δει κανείς την έκθεση αυτή τα τελευταία χρόνια μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του από εκεί και πέρα αυτό που έχουμε εμείς σαν υποχρέωση να κάνουμε είναι όπου εκδηλώνεται οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια υπέρμετρης βίας αυτή να καταδικάζεται αμέσως και να γίνεται άμεση τιμωρία όσων ενδεχομένως ξεφεύγουν από αυτό το πλαίσιο αλλά όχι όμως και το φαινόμενο το γνωστό που νόμιζαν όλοι ότι μπορούν να τραμπουκίζουν τον αστυνομικό που κάνει τη δουλειά του», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Υπάρχει αυτή η συγκυρία μέσα στην οποία έχουν περιοριστεί πάρα πολύ οι μετακινήσεις όλων των πολιτών λόγω της πανδημίας και οποιοδήποτε τέτοιο φαινόμενο προκαλεί την έκρηξη πολύ πιο εύκολα από ότι σε μια άλλη περίπτωση, για αυτό συνιστώ ξανά ψυχραιμία και υπομονή μέχρι το Πάσχα που φαίνεται ότι θα είναι πιο ορατή η επιστροφή σε μια μορφή κανονικότητας καθώς προχωράει ο εμβολιασμός», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό ως τον μεγαλύτερο ενορχηστρωτή της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει βιώσει η χώρα, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Όλοι ξέρουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ένας κεντρώος φιλελεύθερος πολιτικός, ηγείται της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης όλες οι αναφορές και όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης πιστώνουν σε εκείνον χαρακτηριστικά τα οποία ακουμπούν όλη την κοινωνία από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά επομένως δεν υπάρχει τίποτα το ακραίο στον Κυρ. Μητσοτάκη και όποιος το λεει μάλλον αυτόγελοιοποιείται».

Αναφορικά με την πανδημία, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε: «Με όλες τις συγκριτικές αναλύσεις στην Ευρώπη δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση στην Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι είναι οι πιο πολλές και πιο αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι βλέποντας τα νούμερα στο σύστημα υγείας και την πίεση που υπάρχει ιδίως στην Αττική όπου ζει τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε αυτό το κύμα. Και πως το αναχαιτίζουμε; Με τα σκληρά επώδυνα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα γιατί πρέπει να κοιτάζουμε τον ορίζοντα του Πάσχα και επιμένω σε αυτό γιατι είναι ο μόνος τρόπος να βρει κουράγιο κανείς μετά από την μάχη τόσων μηνών».

Για την οικονομία, ανέφερε: «Εγώ πιστεύω ότι θα είναι μια χρονιά έντονης ανάκαμψης το 2021. Πάω ένα βήμα πίσω και λεω ότι το 2020 τελικά ήταν πολύ χαμηλότερη από ότι προβλεπόταν η ύφεση αυτό δείχνει ότι και οι πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση αλλά και οι αντοχές της οικονομίας μας ήταν αρκετά υψηλές προκειμένου να αντέξει αυτό το πρωτοφανές τσουνάμι που δέχτηκε με την πανδημία. Το ίδιο θα γίνει και το ‘21 αλλά η αβεβαιότητα είναι πολύ μεγάλη τους πρώτους μήνες του ’21, για αυτο εγώ συνεχίζω να κοιτάζω και επιμένω ότι το χρονικό διάστημα μέχρι το Πάσχα θα είναι πραγματικά δύσκολο, όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε αλλά μετά βλέπω πολύ καλύτερη την κατάσταση και στο υγειονομικό της σκέλος και φυσικά στο οικονομικό με μια πολύ έντονη ανοδική αντίδραση της οικονομίας μας και νομίζω ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης που θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκρίνονται μόνο με μεταπολεμική περίοδο.

Αναφορικά με την υπόθεση Κουφόντινα, σημείωσε: «Έχω ακούσει προσεκτικά τις απόψεις έγκριτων συνταγματολόγων το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ανθρώπων του νομικού κόσμου που δείχνουν ότι πλέον εισακούγονται και από την πλευρά των συνηγόρων του Κουφοντίνα με αποτέλεσμα να αρχίσει να στρέφεται τις τελευταίες μέρες όπως έχουμε δει προς το κράτος δικαίου για να δικαιωθεί ο πελάτης τους και όχι προς τον εκβιασμό. Αυτό είναι μια πρόοδος σημαντική και πιστεύω ότι θα βρεθεί μια διέξοδος από αυτό το αδιέξοδο που προκάλεσε τόσες εντάσεις το προηγούμενο διάστημα, είμαι αισιόδοξος».