Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη κορυφής στο Κίνημα Αλλαγής και αυτό γιατί στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία έχει φορτιστεί επικίνδυνα, που σημαίνει ότι μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτα γεγονότα και εξελίξεις.

Στη σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς και οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Θόδωρος Μαργαρίτης και Στέφανος Παραστατίδης.

Μετά τη σύσκεψη αποφασίστηκε το Κίνημα Αλλαγής να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, αλλά και να αναδειχτεί η αστυνομική αυθαιρεσία. Μάλιστα στη δήλωση που έκανε η Φώφη Γεννηματά επί τους θέματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διχάζει, προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή. Παραλλήλως υπήρχε και σχετική παρέμβαση και σχετική δήλωση από τον υπεύθυνο του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Γιώργο Καμίνη. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, αξιολογούν ως ιδιαιτέρως σημαντική τη διευκρινιστική δήλωση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί για την παρακολούθηση των κρουσμάτων βίας και στην οποία ήταν επικεφαλής, έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Την ώρα που η χώρα περνά δραματικές στιγμές, η Κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή.

Η δημόσια ζωή επιβάλλεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας.

Και αυτό είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης. Ας την αναλάβει.»

Σύσκεψη στο Κίνημα Αλλαγής για την αστυνομική αυθαιρεσία. Αναμένεται παρέμβαση Γεννηματά