Νηφαλιότητα σε όσους κάνουν χρήση του δημοσίου λόγου συνέστησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και την εκπομπή «Επιστροφή στην κανονικότητα», αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε ότι «η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε σαφείς αποστάσεις από τη συγκεκριμένη θέση αναφέροντας πως στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν ορισμένα ακραία στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά τα γεγονότα δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Θέλω να τονίσω με κατηγορηματικό τρόπο ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία των αστυνομικών εργάζονται σωστά. Πάντα είχα συζητήσεις με τα όργανα που τους εκπροσωπούν και έλεγα ότι πρέπει να καλλιεργήσουν σχέση εμπιστοσύνης αστυνομίας και πολίτη. Υπάρχουν όμως ορισμένοι ακραίοι, το οποίο δεν είναι απίθανο μέσα σε χιλιάδες αστυνομικούς να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ένα πάθος να δέρνουν ανθρώπους», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τους «αστυνομικούς του κ. Χρυσοχοΐδη», που έκανε λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Τώρα μιλάτε μαζί μου. Θεωρώ ότι αυτού του είδους τα φαινόμενα πρέπει να εκλείπουν δεν πρέπει να ενθαρρύνονται. Είπα κάτι σήμερα στη Βουλή κάποτε ο Κωσταντίνος Καραμανλής ανεφώνησε «ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;» διότι υπάρχουν ορισμένα στεγανά που μπορεί να σου κάνουν τέτοια ζημιά ως κυβέρνηση που να μην καταλάβεις τι σου γίνεται», συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Οι αστυνομικοί ποια είναι η δουλειά τους; Να τον συλλάβει. Να του περάσει χειροπέδες και να τον πάει μέσα. Όπως μου μεταφέρθηκε εικόνα εκδηλώνεται ένα πάθος να χτυπά και τελικά αυτό το γκλοπ είναι της αστυνομίας;», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.