«Οι αστυνομικοί είναι στους δρόμους για να προστατεύουν τους πολίτες και δεν πρέπει να σπαταλούνται δυνάμεις σε επεισόδια ακραίας βίας που μπορεί να οδηγήσει και σε νεκρούς», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως η κυβέρνηση με τις επιλογές της όπως στα Πανεπιστήμια τροφοδοτεί την αντίδραση.

Παράλληλα τόνισε πως δεν πρέπει να καταστέλλονται συγκεντρώσεις με υπέρμετρη αστυνομική βία, ενώ είπε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε καταδικάσει την βία στο επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Κυριακή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε δυτική χώρα, οι αστυνομικοί είναι στους δρόμους για να προστατεύουν τους πολίτες και πρέπει να στους στηρίξουμε με όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μας προστατεύουν. Γιατί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη επομένως εμείς θέλουμε την Ελληνική Αστυνομία να ασχολείται με αυτό , να αντιμετωπίζει με όλα αυτά τα ζητήματα και όχι να χαραμίζεται ή να σπαταλούνται δυνάμεις σε επεισόδια σαν αυτά τα οποία βλέπουμε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα οποία έχουν ακραία βία η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη οικονομική, ψυχολογική, κοινωνική πίεση όταν είμαστε εγκλωβισμένοι ένα χρόνο μέσα στο σπίτι μας και 4 μήνες σε ένα lockdown αναποτελεσματικό όμως είναι αδιανόητο να παρακολουθούμε αυτό το πρωτοφανές θέατρο παραλόγου με εβδομαδιαία νέα επεισόδια σε μια παράσταση η οποία καλλιεργεί μόνο ένταση. Το λεω αυτό διότι πρώτα από όλα πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση, έχει στα χέρια της την εξουσία, οφείλει να χαράξει στρατηγική και όχι να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση την οποία φυσικά την απολαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση έχει βασική ευθύνη για το γεγονός ότι κάνει πολιτικές επιλογές οι οποίες είναι εκτός του χρονικού και χωρικού πολιτικού πλαισίου. Για παράδειγμα δεν ειναι η ώρα με κλειστά πανεπιστήμια και εν μέσω πανδημίας να γίνεται συζήτηση για την ασφάλεια των πανεπιστημίων όταν ξέρει η κυβέρνηση ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και με την κατάργηση του ασύλου μπορεί να επιβάλει οτιδήποτε θέλει στα πανεπιστήμια. Τροφοδοτεί την αντίδραση...», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν συμμετέχει το ΚΙΝΑΛ στις διαδηλώσεις, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Εμείς παρά το γεγονός ότι θα θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε για μια σειρά δικαιωμάτων των πολιτών να είμαστε τους δρόμους και να διαμαρτυρόμαστε, εξαιτίας της πανδημίας δεν κατεβαίνουμε τους δρόμους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταστέλλονται δικαιώματα με αστυνομική βία υπέρμετρη. Γιατί αυτό που είδαμε στη Νέα Σμύρνη ήταν υπέρμετρη αστυνομική βία η οποία έπρεπε να οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στο να βγει την Κυριακή να κάνει διάγγελμα ή έστω όταν έκανε το διάγγελμά του μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης να συμπεριλάβει μια κουβέντα για αυτό το οποίο έγινε την Κυριακή. Θα έπρεπε όπως ακριβώς καταδικάζουμε τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στον τραυματισμό του αστυνομικού προχθές να υπάρχει και καταδίκη για αυτο το οποίο είδαμε τις προηγούμενες μέρες, και αυτό είναι κάτι δεν πρέπει να ξαναζήσουμε γιατί σε όλους ξυπνούν οι στιγμές του ‘11 και του ‘12».