Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
Τσιπρας__2
Πολιτική

Πολιτικό μορατόριουμ προτείνει ο Τσίπρας - Τι απαντά η κυβέρνηση

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία

Σε μια κίνηση διόλου συνηθισμένη για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σήμερα από το βήμα της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας , εισπράττοντας μια σκληρή απάντηση από την κυβερνητική εκπρόσωπο. Με αφορμή την κρίσιμη καμπή της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να υπάρξει ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να τελειώσει η πανδημία. “Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε”, όπως ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Το τελευταίο που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα είναι να αντιληφθείτε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή αντί να διχάζετε να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση εξέλαβαν ως υποκριτική την παρέμβαση Τσίπρα για αυτό και η Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε ότι «ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, μένει ο ίδιος. Επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα την πιο κρίσιμη στιγμή. Ψέματα για τον αριθμό των ΜΕΘ που αυξήθηκαν από τις 565 επί των ημερών του στις 1.400 σήμερα, ψέματα για τις αντοχές του ΕΣΥ, ψέματα για τις πορείες συγχρωτισμού στις οποίες δήθεν δεν διασπείρεται ο ιός».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αφού υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πανδημίας δεν έχει στηρίξει την κοινή προσπάθεια «το μόνο που βρίσκει τώρα να προτείνει είναι η κυβέρνηση να κατεβάσει τα μολύβια». Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Πελώνη αναρωτήθηκε: «Τι είδους μορατόριουμ προτείνει ο κ. Τσίπρας; Ζητά να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή; Παραδείγματος χάριν, να μην κατατεθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται ρυθμιστικά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού και ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών; Να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, υπό την απειλή ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει; Ας αφήσει τα συνθήματα κι ας απαντήσει καθαρά».