Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του προέδρου του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, σε σχέση με τον ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη. Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή κατήγγειλε ότι ο κ.Δραγασάκης ότι λειτουργούσε υπέρ των συμφερόντων του ΟΠΑΠ και κατά της Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων.

Αρνείται τα όσα του καταλογίζονται

Στην επιστολή του, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δώσει την δική του εκδοχή των γεγονότων αρνούμενος κατηγορηματικά όσα του καταλογίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ αναφέρει πως στο σύντομο διάστημα της υπουργίας του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τις επιλογές του έδειχνε να μην έχει συνολική και σφαιρική εικόνα του προβλήματος, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος σε επιχειρήματα κάποιων από τους πόλους του ανταγωνισμού.

«Πυρά» από τη Νέα Δημοκρατία

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες του Γιάνη Βαρουφάκη κατά Γιάννη Δραγασάκη ότι «λειτούργησε υπέρ συμφερόντων εταιρείας και όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος" στο πλαίσιο της Επιτροπής Παιγνίων», ζητά με ανακοίνωση της η ΝΔ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"O Yπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα, Γ. Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα" διατυπώνει πολύ βαριές καταγγελίες κατά του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ότι λειτούργησε υπέρ συμφερόντων εταιρείας κι όχι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. "Δεν περίμενα ότι τη βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερε εις πέρας ο σύντροφος αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μας" λέει ο κ. Βαρουφάκης και καταγγέλλει υπονόμευση του έργου της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ και "αλλαγή εν μία νυκτί του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με τις εντολές της εταιρείας". Οι καταγγελίες είναι σαφείς και ονομαστικές και περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τον κ. Δραγασάκη αλλά και από τον κ. Τσίπρα για τα καταγγελλόμενα σε βάρος του αντιπροέδρου του. Διαψεύδουν αυτά που λέει ο τότε Υπουργός Οικονομικών; Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε; Δεν πρόκειται περί ενός θέματος κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση δημόσιου συμφέροντος. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους".

Συμπαιγνία μεταξύ ΝΔ και Βαρουφάκη «δείχνει» ο Δραγασάκης

Με ανάρτησή του στο twiter, ο κ.Δραγασάκης πίσω από τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν πάταγο στον πολιτικό κόσμο, μεταφράζει τα γεγονότα ως «συμπαιγνία μεταξύ ΝΔ-Βαρουφάκη», τονίζοντας πως δε θα αφήσει αναπάντητες τις «αθλιότητες». Συνεχίζοντας να υπερασπίζεται ακλόνητα τη θέση του, υπογραμμίζει πως «την αλήθεια θα τη βρουν» στην επιστολή που έστειλε προ ολίγων ημερών προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αναφορικά με το συμβάν.

Η ανακοίνωσή τουΑπαντήσεις από Τσίπρα ζητά η κυβέρνηση

Τα «πυρά» της εναντίον του Δραγασάκη, όπου και αναφέρει συμπαιγνία του κυβερνώντος κόμματος με τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη έστειλε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζει πως είναι καιρός «να αφήσει τα ανέκδοτα» και να απαντήσει στις καταγγελίες που του προσάπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Μόνο γέλιο προκαλεί η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη περί δήθεν συμπαιγνίας με τον κ. Βαρουφάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας απαντήσει στα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα κι ας αφήσει τα ανέκδοτα . Όσο για την επιστολή την οποία επικαλείται, προφανώς δεν απαντάει στις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη, ότι έκανε τη βρώμικη δουλειά της εταιρείας.

Ο κ. Δραγασάκης ή θα απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του κ Βαρουφάκη ή θα κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα.