Σε υψηλούς τόνους και με έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξελίχθηκε όπως αναμένονταν άλλωστε η συζήτηση στη Βουλή για τη λήψη απόφασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, για τα αδικήματα της δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015 - 2016.

 Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «είναι η παράταξη των δοσίλογων και των μαυραγοριτών». Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος ξέσπασε προς τον κ. Πολάκη, όταν επιτέθηκαν στη Ν.Δ. με ανάρμοστες εκφράσεις, όταν προήδρευε.

Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου υπενθύμισε στον κ. Πολάκη την προσφορά της Δημοκρατικής παράταξης στην χώρα σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Μιλάτε κατά της Ν.Δ., που είναι το κόμμα:

  1. Που άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου πολέμου.
  2. Πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις, κατά το παρελθόν. Έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε. και ήδη βρίσκεται στον κύκλο των δημοκρατικών χωρών της Ε.Ε.  η μεγαλύτερη Δημοκρατική Ένωση που ποτέ υπήρξε.
  3. Διατήρησε ανέπαφες τις αξίες του διαφωτισμού.
  4. Τα ηγετικά στελέχη της πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία των Συνταγματαρχών.
  5. Το πρώτο μετά την μεταπολίτευση Σύνταγμα επί πρωθυπουργίας του εθνάρχη Κων. Καραμανλή, κατοχύρωσε το κράτος Δικαίου και ενίσχυε τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα περιορίζοντας τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
  6. 2012-2014, σε πολύ δύσκολη περίοδο, μείναμε στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.
  7. Σήμερα, διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα, την οικονομική και υγειονομική κρίση με ζηλευτή υπευθυνότητα, ψυχραιμία και, συνεπώς επιτυχία.

Είμαστε, λοιπόν, υπερήφανοι για την παράταξή μας και εσείς θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρεστε στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη της χώρας», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.