Την επιχειρηματολογία του, ξεδιπλώνει από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στην πρόταση της ΝΔ για την σύσταση της Προανακριτικής επιτροπής που ζητά τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 και τη σχέση του με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε προκλητικός και απείλησε ευθεώς την κυβέρνηση λέγοντας: «Να έχετε στο νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνεται», ενώ λίγο αργότερα είπε: «Προσέξτε. Θα κληθείτε να ψηφίσετε στο τέλος».

«Όταν το Σεπτέμβριο του 2016 μέσα σε ένα πεδίο πολλαπλά ναρκοθετημένο για τη οικονομία και την χώρα ολοκληρώθηκε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εξασφαλίζοντας 600 εκατ ευρώ, έπρεπε να είχαμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν από εσάς εναντίον μας», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

«Να κινηθείτε εναντίον μας για μια διαδικασία που το δημόσιο δεν δαπάνησε λεφτά αλλά είσπραξε λεφτά. Η κυβέρνηση μας και εγώ δεχτήκαμε επίθεσή εκβιασμούς λοιδορήθηκα συκοφαντίες. Όλα αυτά γιατί εφαρμόσαμε το Σύνταγμα ότι οι ιδιωτικό σταθμοί πρέπει να έχουν άδεια», δήλωσε επιπρόσθετα.

Συνεχίζοντας στους ίδιους προκλητικούς τόνους, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Εσείς γράφατε στο παλιά σας τα παπούτσια το Στε».

Κάνοντας λόγο για προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Είμαι περήφανους που ανεβαίνω στο βήμα της Βουλής. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο ελληνικό λαό όπως οφείλω, απέναντί στην παράταξη που έχω ταχθεί να υπηρετώ», ισχυρίστηκε ο ίδιος.

«Εθελοδουλία απέναντι στα συμφέροντα και θράσος απέναντι στο ελληνικό λαό. Ξεκινάτε αυτή την διαδικασία γιατί εισπράξαμε για λογαριασμό του δημοσίου όσα εσείς δεν εισπράξετε ποτέ», ισχυρίστηκε ο ίδιος, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση και κατηγορώντας την ότι στήνει το σκηνικό των προανακριτικών.

«Δεν υπάρχει κατηγορία κοστολόγησης. Δεν υπάρχει κατηγορία ότι εισπράξαμε λιγότερά. Υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η ΝΔ παίρνει την θέση και υιοθετεί το αφήγημα της μιας πλευράς, «ζητώντας τα ρέστα από εμάς» –όπως είπε- «γιατί εισπράξαμε λεφτά από το δημόσιο».

Ακόμη ο Νίκος Παππάς είπε: «Το κείμενο της προανακριτικής της ΝΔ για την σύσταση δεν ξέρω αν είναι κάνεις να κλαίει ή να γελάει είναι τόσο πολύ κενή περιεχομένου η πρόταση σας».

«Ο νομός 4439 δεν είναι αντισυνταγματικός με αυτόν το νόμο λειτουργούν σήμερα τα κανάλια» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.