Την απουσία των βουλευτών της αντιπολίτευσής από την συζήτηση – ενημέρωση, στις επιτροπές της Βουλής για το Ταμείο Ανάκαμψης σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης με ανάρτηση του στα social media. Ο υφυπουργός μάλιστα, έδωσε τα εύσημα στον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, που έσωσε την αξιοπρέπεια της αντιπολίτευσης, όπως έγραψε χαρακτηριστικά!

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως η αίθουσα όταν ξεκίνησε η συζήτηση ήταν γεμάτη από βουλευτές. Και συνέχισε στην ανάρτησή του:

«Επί 9,5 ώρες έμεινα αδιάλειπτα στην αίθουσα και άκουγα προσεκτικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύουν κατηγορίες για προσχηματικό διάλογο και έλλειψη διαβούλευσης, και να θέτουν ερωτήματα επί παντός επιστητού για το Ελλάδα 2.0.

Μάλιστα όταν - χρησιμοποιώντας το σχετικό δικαίωμα που προβλέπει ο κανονισμός έδωσα σε κάποιες περιπτώσεις για ένα ή δύο λεπτά μεταξύ ομιλητών μια διευκρίνηση υπήρχε κι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -δεν προτίθεμαι να τον αναφέρω ονομαστικά- που με διέκοπτε φωνασκώντας για να μην μιλήσω.

Κι όταν το βράδυ στις 9 ήρθε -η συζήτηση είχε αρχίσει στις 12 το μεσημέρι- ήρθε η ώρα να απαντήσω, ούτε ένας βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν παρών στην αίθουσα.

Μόνο ο κ. Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ έσωσε την τιμή της αντιπολίτευσης. Ο διάλογος και η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν σημαίνει όμως μόνο να μιλάς, σημαίνει και να ακούς».