Για το άνοιγμα της εστίασης στην Ελλάδα, την προϋπόθεση των self test αλλά και την κατάργηση του click inside μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

«Το ιδανικό θα ήταν η εστίαση να ανοίξει μαζί με τον τουρισμό. Γι’ αυτό προσπαθούμε και δουλεύουμε», δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως οι τουρίστες έχουν ήδη τη δυνατότητα να φάνε στα εστιατόρια των ξενοδοχείων που διαμένουν.

Ερωτηθείς για μία πιθανή ημερομηνία, σημείωσε πως το άνοιγμα των εστιατορίων με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους θα γίνει μετά το Πάσχα. «Η πλατφόρμα μας θα είναι λογικά έτοιμη έως τις 10 Μαΐου. Κάπου εκεί γενικά θα μπορούμε να πούμε ότι θα ανοίξουμε, αν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή». Και συμπλήρωσε πως «Όσο προοδεύουν οι εμβολιασμοί και με τα self test, έχουμε έναν τρόπο να δουλέψουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια». Τέλος πρόσθεσε ότι η εστίαση ίσως προηγηθεί και λίγο του τουρισμού, με άνοιγμα πριν την 14η Μαΐου.

Ο υπουργός κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να ανοίξει κανονικά το λιανεμπόριο, χωρίς click inside, με την ένταξή του κλάδου στην διαδικασία των self test, «ενδεχομένως και από Δευτέρα».

Όπως είπε, σε αυτή την περίπτωση οι πελάτες θα μπορούν να ψωνίζουν ελεύθερα από τα φυσικά καταστήματα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικό και τρίωρο χρονικό όριο για όλα τους τα ψώνια. Το ίδιο πλάνο σχεδιάζεται και για τα Mall, πάντοτε με την προϋπόθεση των self test.