«Πολλοί το εκλαμβάνουν σαν κάποιου είδους τρολάρισμα, που είναι αλλά όντως ήταν κάτι το οποίο θέλαμε να της εκφράσουμε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος, αναφορικά με την ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε εκ μέρους της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ στην κ. Τζάκρη.

«Εντάξει έγινε με επίσημο τρόπο από την πλευρά της γραμματείας και από εμένα αλλά θέλαμε να θυμίσουμε ότι η κα Τζάκρη, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, βρέθηκε αρκετά κοντά στις απόψεις μας και πραγματικά αυτές τις μέρες αυτό το διχασμό και την εσωτερική διαμάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ που βιώσαμε το οφείλουμε σε αυτή, πρέπει να το αναγνωρίσουμε οπότε την ευχαριστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κ. Τζάκρη είπε ότι δεν αισθάνεται ‘’αδειασμένη’’ από το κόμμα της καθόλου το οποίο είναι αξιοσημείωτο και αδιανόητο αλλά όπως πιστεύει η ίδια, εμείς συνεχίζουμε να την ευχαριστούμε γενικά για όσα προσφέρει στο να υπερασπίζεται τις πάγιες θέσεις του κόμματός μας για τον ελληνισμό της διασποράς και συγκεκριμένα για το θέμα της ψήφου των αποδήμων», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Θεοδωρόπουλος απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια αμηχανία γιατί από τη μια για να απευθυνθεί σε αυτό το 15-20% το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να πάρει από την ομογένεια πρέπει κάτι να έχει να πει. Από την άλλη αν πει κάτι θα το αξιοποιήσει πολιτικά η ΝΔ και καλώς θα το αξιοποιήσει προς το συμφέρον του ελληνισμού της διασποράς και γενικότερα της Ελλάδας οπότε βρίσκεται σε μια αμηχανία να μην γνωρίζει πως θα επιχειρηματολογήσει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή κάνει δύο βήματα πίσω αρνούμενος ακόμα και τη ψήφο που έδωσε το 2019 και λέει ότι εμείς προτείνουμε να υπάρχει εκπροσώπηση των αποδήμων μέσω κάποιων βουλευτών επικρατείας αλλά χωρίς να έχουν ισότιμη ψήφο. Δηλαδή αν έχεις τα χρήματα να ταξιδέψεις με το αεροπλάνο για τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η ψήφος σου σε σχέση με το να μην έχεις τα χρήματα ή το χρόνο για να το κάνεις», δήλωσε επιπρόσθετα.