Στα «χαρακώματα» θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ –προειδοποιούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – εάν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, επιχειρήσει να περάσει από την Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «“δώρο” στην εργοδοτική αυθαιρεσία», επισημαίνοντας ότι «η πολιτική αυτή δοκιμάστηκε και έχει αποτύχει παταγωδώς». «Αυτό που φέρνει ο κ. Χατζηδάκης είναι απλήρωτα δεκάωρα, μείωση του μισθού, διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής», σημείωσε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «η λογική πως μπορούμε να πετύχουμε μια αναπτυξιακή πολιτική μέσα από την ελαστικοποίηση και τη μείωση του μισθού, δοκιμάστηκε το ’12».

Μιλούν για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ακόμα ότι «μέσα σε ένα βράδυ καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 23% και θεσπίστηκε και ο υποκατώτατος μισθός για τους κάτω των 25 ετών μείον 32%». «Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε έκρηξη της ανεργίας - ειδικά για τους νέους - και ακόμα χειρότερη ύφεση» τονίζουν με έμφαση. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στην ανακοίνωση ενός νομοσχεδίου, που δείχνει ότι όχι απλά δεν θεωρεί πως πρέπει να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τις χειρότερες ημέρες των πολιτικών της περιόδου της χρεοκοπίας» λένε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός στο Κοινωνικής ασφάλισης Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε μάλιστα ότι «η πολιτική της ΝΔ, έρχεται να νομιμοποιήσει κάτι το οποίο μέχρι τώρα ήταν μια παράνομη πρακτική, «όπως για παράδειγμα τις απλήρωτες υπερωρίες».