Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε στην κατάθεση του ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε σε αποκαλυπτικό διάλογο που είχε με τον Ιωάννη Μαντζουράνη, στενό φίλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και δικηγόρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διάλογος που αποκάλυψε ο επιχειρηματίας με τον δικηγόρο έχει ως εξής:

«Σάμπυ Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος γιατί το έκανε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Γιατί ήταν φίλος του Φιλιππάκη, κολλητός.

Σάμπυ Μιωνής: Τι σου έχει πει; Εγώ επειδή είμαι φίλος με τον Φιλιππάκη...

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι.

Σάμπυ Μιωνής: Αυτό σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Κολλητός, αυτό ήτανε.

Σάμπυ Μιωνής: Μισό λεπτάκι κάθισε και σε κοίταξε στα μάτια, που σε ξέρει τόσα χρόνια, και σου είπε επειδή είμαι φίλος του Φιλιππάκη και γάμησε τον Μεταξά;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι γάμησε τον τέτοιον γιατί, (όχι τον Μεταξά), εσένα, και να γαμήσουμε και τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Να μιλάμε ανοιχτά τώρα.

Σάμπυ Μιωνής: Και γι’ αυτό τον λόγο γαμάμε τον Μεταξά σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τον πήρε σβάρνα τον Μεταξά, τον πήρε η μπάλα τον άνθρωπο, είναι παράπλευρη απώλεια.

Σάμπυ Μιωνής: Βρέθηκε στη λάθος στιγμή.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Είναι στο λάθος σημείο με τον λάθος άνθρωπο, εσένα δηλαδή.

Σάμπυ Μιωνής: Σε κοίταξε στα μάτια και σου ’πε τέτοιο πράγμα;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι, ναι γιατί όχι;

Σάμπυ Μιωνής: Δεν ντράπηκε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τώρα, έχει σημασία αυτό; Εμένα μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν ασχολείται τώρα και δεν κυνηγάει.

Σάμπυ Μιωνής: Αλλά σου ’πε ότι το έκανε πριν.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Το ’κανε πριν, ναι μωρέ, το έκανε πριν.»

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας προσκόμισε σειρά επιπλέον αποκαλυπτικών νέων στοιχείων που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη λειτουργία της "εγκληματικής συμμορίας που στοχοποίησε εκείνον και τον Άγγελο Μεταξά για λόγους εκβίασης, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ και τον Σταύρο Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη".

Επιπλέον, ο Σ. Μιωνή φέρεται να κατονόμασε για άλλη μία φορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως επικεφαλής αυτής της συμμορίας και μέλη της τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου και το δικηγόρο Μανώλη Μαργωμένο.

Την ίδια στιγμή, ο Σ.Μιωνή υπέβαλε συμπληρωματικά στοιχεία που αναδεικνύουν πιθανή διασύνδεση των Εισαγγελέων της Διαφθοράς με την εγκληματική συμμορία που είχε ως επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε στην απόκρυψη αθωωτικού εγγράφου από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, (απόκρυψη) η οποία οδήγησε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του και σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί Καταχραστών του Δημοσίου, που προέβλεπαν ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, ο κ. Μιωνή, κατά τις ίδιες πηγές, ζήτησε με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε, τη διερεύνηση του ρόλου των Εισαγγελέων Διαφθοράς και την ποινική αξιολόγηση των ατοπημάτων τους από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.