O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του SMS» και επεσήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο διάστημα στις κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα υπάρχουν με τα self test, χαρακτηρίζοντάς τα ως ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα.

«Θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα»

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων, σημείωσε ότι «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε για το εμβόλιο της AstraZeneca πως η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ήταν κατάλληλη και η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

Σχολιάζοντας τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στην κοινωνία κυριαρχούν δυο συναισθήματα σε σχέση με το θλιβερό γεγονός: η θλίψη και η οργή.