Στα Χανιά θα μεταβεί αυτό το Σάββατο, 29 Μαϊου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το μνημόσυνο του πατέρα του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε στις 29 Μαϊου του 2017 και το μνημόσυνο θα τελεστεί στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στα Χανιά, ωστόσο, θα έχει και πολιτική διάσταση. Θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους και του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται πως επιτέλους κάτι κινείται γύρω από το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης αν και μή Κρητικός, φαίνεται να το έχει πάρει ζεστά το ζήτημα και μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, ξεπέρασαν το ένα μετά το άλλο τα εμπόδια, με τις ανακοινώσεις για τον τελικό σχεδιασμό να πλησιάζουν. Σημειώνεται ότι στην εν λόγω εκδήλωση θα δώσει το παρόν ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υποδομών.