Αδωνις_Γεωργιαδης
Πολιτική

Νέα ανατροπή από Γεωργιάδη: Έδωσε συγχαρητήρια και στον Λευτέρη Κρέτσο

Τι δήλωσε ο υπουργός για το «δεξί χέρι» του Νίκου Παππά

Ακούγεται αδύνατον κι όμως είναι γεγονός. Μέχρι πριν από καιρό κανείς δεν θα περίμενε στέλεχος της κυβέρνησης να συγχαίρει πρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δράση του και δη δημοσίως. Κι όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης το έκανε και μάλιστα το επανέλαβε, παρά το γεγονός ότι με τα πρόσωπα τα οποία συνεχάρη, ο ίδιος είχε συγκρουστεί πολιτικά μαζί τους.

Η αρχή σημειώθηκε με τον δημόσιο έπαινο προς τον Νίκο Καρανίκα, μετά την ιδιωτική συνάντηση που είχε με τον πρώην σύμβουλο στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, για τη συμβολή του στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης. Η συνέχεια ωστόσο δόθηκε χθες, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε δημοσίως και το έργο του Λευτέρη Κρέτσου, πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Παρότι ο κ. Κρέτσος υπήρξε δεξί χέρι του Νίκου Παππά, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη έκανε και κάτι καλό: άνοιξε τον δρόμο για την προσέλκυση των κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς επαίνεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

«Επειδή εμένα μ’ αρέσει να προβάλλω τη συνέχεια του κράτους, την καλή συνεργασία και όχι μόνο τη σύγκρουση, να πω ότι επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ένας νόμος για την προσέλκυση τουριστικών παραγωγών. Είναι η φύση μου, ποτέ δεν κρίνω τι μου έκαναν οι προηγούμενοι… Έφτιαξαν έναν νόμο με τον κ. Κρέτσο που έδινε κάποια κίνητρα. Αυτά χρειάστηκαν και επέκταση και βελτίωση και το κάναμε με τον κ. Πιερρακάκη, αλλάξαμε τον νόμο με τον Κυριάκο και αυξήσαμε το rebate στο 40%», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Δείτε το σχετικό βίντεο