Με αφορμή τη μειωμένη ανταπόκριση του κόσμου της Σάμου στον εμβολιασμό, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, ο καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Yale και βουλευτής της ΝΔ, Χριστόδουλος Στεφανάδης, διευκρινίζοντας ότι «οι εμβολιασμοί προχωράνε στο νησί και ότι πάνω από το 35% έχει εμβολιαστεί πλήρως».

«Αυτό που έγινε και δημιουργήθηκε μια αρνητική εικόνα είναι ότι ένα νέο κέντρο που είχε φτιαχτεί στα πλαίσια της γαλάζιας ελευθερίας για να διενεργήσει το εμβόλιο της Johnson & Johnson δεν λειτούργησε γιατί δεν υπήρχε συμμετοχή και δημιουργήθηκε μια αρνητική εικόνα για το νησί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το σίγουρο είναι ότι προχωράνε οι εμβολιασμοί με ένα ρυθμό σταθερό, περίπου στους 400 ημερησίως από 6 εμβολιαστικές γραμμές που υπάρχουν στο νοσοκομείο ή στα δύο Κέντρα Υγείας και μάλιστα ενισχύθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές με άλλες δύο επιπλέον με το που εστάλη το εμβόλιο της Pfizer», υπογράμμισε ο κ. Στεφανάδης.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου που υπήρχε αυτός το δισταγμός ειδικά για το εμβόλιο της μιας δόσης αλλά αν λάβει κανείς υπόψη ότι γίνονται 400 εμβολιασμοί την ημέρα σε 20 μέρες θα έχει εμβολιαστεί ο πληθυσμός όλος. Θα ήταν το επιθυμητό να γίνουν από τον Μάιο όπως έγινε στην Ικαρία και στους Φούρνους να εμβολιαστεί ο κόσμος με υψηλότερους ρυθμούς, δεν έγινε αλλά σε κάθε περίπτωση δεν σταμάτησαν οι εμβολιασμοί», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ενδεχομένως η ψυχολογία του κόσμου είναι επηρεασμένη από τα απανωτά χτυπήματα που υπέστη το νησί, μιλάω για το προσφυγικό, μιλάω για το μεγάλο σεισμό, μιλάω για την πλημμύρα, μιλάω για την οικονομική κρίση και οι κάτοικοι έβαλαν άλλες προτεραιότητες αλλά σε κάθε περίπτωση γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και οι εμβολιασμοί προχωράνε με ικανοποιητικό ρυθμό ούτως ώστε η αιχμή του τουρισμού που είναι Ιούλιο και τον Αύγουστο να βρει το νησί εμβολιασμένο και να μην υπάρχουν αυτές οι αιτιάσεις από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού κυρίως που ρωτάνε αν είναι εμβολιασμένοι οι κάτοικοι ή όχι», δήλωσε επιπρόσθετα.